Enda en fantastisk dårlig nyhet for Wayne Rooney og Derby

0
447

Wayne Rooney og Derby har blitt dømt til overgangsforbud av EFL fordi klubben ennå ikke har presentert en økonomisk holdbar plan for resten av sesongen.

Championship-klubben har fredag ​​blitt ilagt overgangsforbud i januar av EFL, og det er derfor ikke tillatt for Derby å hente spillere utenfra eller forlenge kontrakter med nåværende spillere.

Les på Sporten: Sky Sports: Newcastle pusher på for nytt kjøp

Årsaken er at Derby må legge frem en økonomisk bærekraftig plan som beviser at klubben kan holde ut sesongen uten å bli overtatt av en ny eier. Før de har den planen klar, kan det hende de ikke henter eller utvider med spillere.

Derby har slitt med store økonomiske problemer over lengre tid og klubben har ikke klart å få på plass en ny eier enda til tross for flere overskridelser av tidsfrister.

Overgangsforbudet betyr blant annet at rutinerte Phil Jagielka ikke kan få en kontraktsforlengelse med Derby, som manager Wayne Rooney ellers håpet på.

Derby ble trukket fra 12 poeng i starten av sesongen etter at klubben ble satt under administrasjon.

Les på F7: Hvordan forstå odds i sport

I november ble klubben også tildelt ni minuspoeng for å ha innrømmet brudd på EFLs regler om regnskap og økonomi.

I samme omfavnelse fikk klubben en betinget dom på ytterligere tre minuspoeng dersom Derby ikke kunne vise frem et nytt bærekraftig økonomisk prosjekt for sesongen 2021/22.

Derby ligger sist i Championship med 11 poeng – de har faktisk skrapet 32 ​​stykker, men 21 av dem er trukket fra.

No posts to display