Agent sier Manchester United manager Erik ten Hag trakk pluggen for VM-vinner og gikk for Onana

0
147
Andre Onana

Sett fra utsiden var alt som skjedde rundt exiten til førstekeeper David de Gea ganske spesielt. – vel var han den som fikk best betalt i Manchester United etter Cristiano Ronaldo forlot Old Trafford for å bli verdens best betalte i Saudi-Arabia.

Det den portugisiske superstjernen har vist i EM viser med all tydelighet at Manchester United fans ikke burde være så triste for akkurat det, men det er en annen sak. I hele det siste året av David de Gea sin tid i klubben var det forhandlinger og mye frem og tilbake. Den spanske keeperen godtok en redusert lønn ved forlengelse, men spesielt manager Erik ten Hag var opptatt av å få enn en ny, en som han kjente godt fra før. – resultatet ble at David de Gea sluttet ved kontraktsslutt i fjor sommer.

Les: Kompany-erstatter endelig på plass hos Burnley

Erik ten Hag hadde på det tidspunktet etter en ok sesong nok beslutningskraft at han kunne stoppe Manchester United styrets valg av ny førstekeeper.

Aston Villa-keeper Emiliano Martinez sin agent har hevdet at hans klient «var veldig nær» en overgang til Manchester United sist sommer som deres nye nummer én.

Etter å ha bestemt seg for å ikke gi David de Gea en ny kontrakt, gikk Man United inn på keepermarkedet og valgte til slutt Andre Onana som deres nye førstekeeper. Kameruneren var sammen med Red Devils manager Erik ten Hag for andre gang i sin karriere.

I følge Gonzalo Goni var en avtale nesten på plass for at Martinez skulle bli med de 20 ganger engelske mesterne, men Ten Hag gikk inn for å sikre en overgang for Onana.

«I fjor var han [Martinez] veldig nær Manchester United, [men] treneren valgte Onana, fordi han allerede kjente ham,» sa Goni til ESPN Futbol 12.

«Men alle i Manchester United hevdet senere at den ideelle målvakten å vinne var Emiliano Martinez.»

Les: Klart for Arsenals andre storsignering

Martinez har utviklet seg til å bli en av verdens beste keepere
Martinez forlot Arsenal for Villa i 2020, og 31-åringen har spilt 159 kamper for sitt nåværende lag i alle konkurranser, og holder 54 rene ark i prosessen.

Målvakten var i sterk form under sesongen 2023-24, og holdt 15 rene ark på 47 kamper i alle konkurranser, inkludert ni shut-outs i Premier League, da Unai Emerys lag endte på fjerdeplass.

Martinez er Argentinas nummer én, og var en essensiell i VM seieren i 2022, og han spilte også hovedrollen i den nylige Copa America-kvartfinalen mot Ecuador, og reddet to straffer i straffesparkkonkurransen.

Goni har hevdet at søramerikaneren kunne ha holdt mål for Man United, men Ten Hag bestemte seg for å forfølge Onana, med stopperen fra Inter Milan.

Les på F7: Der kom kuttet de ansatte i Manchester United fryktet

Hvordan presterte Onana forrige sesong?
Det er ingen komme unna det faktum at Onana hadde en vanskelig start på Man United-karrieren, og gjorde en rekke høyprofilerte feil, noe som førte til spørsmålstegn rundt hans egnethet for de røde djevlene.

Imidlertid kom 28-åringen seg tilbake for å vise positiv form i andre halvdel av kampanjen, og han avsluttet 2023-24 med 13 clean sheets på 51 opptredener.

Onana hadde samme antall avslutninger i Premier League som Martinez (ni), og han er igjen satt til å bli klubbens nummer én under sesongen 2024-25.

Altay Bayindir kom også i fjor sommer som Man Uniteds nummer to, mens Tom Heaton fortsetter som nummer tre neste periode, etter å ha skrevet en ny ettårskontrakt.

Martinez vil nå by på å hjelpe Argentina med å vinne Copa America denne sommeren før han forbereder seg på å representere Villa i Champions League i løpet av den nye sesongen.

No posts to display