Bayern München tjener 230 millioner uten å løfte en finger på Manchester Uniteds spiss-signering

0
226
Ratcliffe sender indirekte 50 prosent til München. (foto: Ratcliffe)

Når klubbene selger og kjøper spillere, kommer den økonomiske kreativiteten frem. Kontrakter med lave overgangssummer for spillere som fortsatt ikke har fått vise seg frem, men har potensialet i orden, får gjerne hektet på seg en viderekjøpsklausul eller tilbakekjøpsklausul. Da Bayern München sendte videre en ung nederlender i 2022, var det ikke plass i troppen, men Bayern-ledelsen ante talentet kunne bringe store penger. Dette er tilfellet nå.

Alt taler for at Joshua Zirkzee blir spissmakker med Rasmus Højlund hos Manchester United. 23-åringen er så tett linket til Ten Hag og gjengen at mye skal til for at United klarer å rote det bort. Spesielt når handelen kan løses ut ved å trykke på utkjøpsklausuls-knappen. I München sitter Bayern-ledelsen med popcorn og heier på Premier League-klubben.

LES: Agent sier Manchester United manager Erik ten Hag trakk pluggen for VM-vinner og gikk for Onana

Den nederlandske spissen dro fra Feyenoord til Bayern Münchens akademi i 2019, jobbet seg oppover systemet, fikk 17 kamper på seniorlaget før det ble permanent overgang til Bologna i 2022. Forrige sesong løsnet det skikkelig for 23-åringen, med en utkjøpsklausul på 40 millioner euro er Manchester United klar for å hente den nederlandske spilleren.

Ifølge tyske Sky Sports bakte Bayern München inn en videresalgsklausul som gir klubben 20 millioner euro for 40 millioners-salg av den tidligere Bayern-spilleren.

SPORTEN: Leeds har solgt den norske keeperen Kristoffer Klaesson

230 millioner kroner tikkende inn på konto når Manchester United trykker på knappen. En svært hyggelig salgsinntekt for en tidligere akademispiller klubben ikke har hatt ansvar for på to år.

No posts to display