Legger 67 milliarder kroner på bordet

0
1966
Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani skuer ut i verden og Sir JIm Ratcliffe

Ifølge Times har Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani lagt inn et tredje bud på Manchester United, et bud som overskrider alt annet i sportsverden. Glazer-familien som kjøpte de engelske gigantene i 2005 og betalte for det med lånte penger som Manchester United måtte nedbetale har i tillegg sugt ut omtrent 20 milliarder kroner av klubbkassa. – Nå står de foran tidenes utbetaling.

I fjor høst satte Glazer-familien igang en salgsprosess, som muligens ville resultere i et salg. Gjennom to runder har Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al Thani og den britiske milliardæren Sir Jim Ratcliffe vært de som offentilig har kommentert sine bud.

Les: James Milner kan fortsette i Premier League hvis han vil

Det var ikke nok, på fredag ble den tredje – og det som antas å være den siste – budrunden avholdt med midnatt.

Sky Sports og The Times melder at Jassim Bin Hamad Al Thani et forbedret tilbud, på fem milliarder pund for hele klubben. – Omtrent 67 milliarder kroner. Hvis det går gjennom, vil det gjøre det til det dyreste kjøpet av en klubb noensinne. Samtidig skal sjeikens bud også inneholde løfter om å fjerne all klubbens gjeld og investere i infrastruktur. (Det er selvsagt noe som Glazer-familen ikke bryr seg noe om)

Videre melder Sky Sports også at Sir Jim Ratcliffe la et nytt bud fredag, men kun for kjøp av 51% av klubben.

Tidligere fredag ​​kveld meldte imidlertid den engelske avisen Daily Mail at Glazers i utgangspunktet ønsker rundt seks milliarder pund i et salg. Tidligere i april uttalte ESPN også at Glazers – til tross for budrundene – kan forbli som United-eiere gjennom eksterne investeringer i klubben.

I tillegg til å være upopulære på grunn av det enorme sugerører de har inn i klubbkassa beviser Glazer-familen de virkelig ikke skjønner europeisk fotball gjennom sitt engasjement i Superligaen.

Les på F7: Jude Bellingham har valgt Real Madrid

No posts to display