Manchester United fan Jim Ratcliffe byr flerfoldige milliarder mer for Chelsea enn neste budgiver

0
497

I begynnelsen av mars annonserte Roman Abramovich at han ville selge Chelsea, som han har eid siden 2003. En amerikansk forretningsbank fikk i oppdrag å håndtere salget og prosessen har siden vært i full gang. Men ingen ny eier er ennå annonsert.

Og nå går en ny aktør inn i salgsprosessen. BBC melder at den britiske milliardæren Sir Jim Ratcliffe som har snust på flere Premier League klubber har lagt inn et sent bud på klubben. INEOS, som Ratcliffe er administrerende direktør for, har sendt ut en pressemelding som bekrefter tilbudet.

Ratcliffe er Manchester United-fan, og med massive protester over Uniteds nåværende eierskap, er det interessant å se ham ikke forfølge en avtale med klubben han støtter. – Ratcliffe har ikke så langt kjøpt en klubb i England, men han eier allerede Ligue 1 klubben OGC Nice.

Les: Nøyer seg ikke med Rüdiger – går for Tuchels andre favoritt

Ifølge The Times har Ratcliffe hatt samtaler med styreleder Bruce Buck torsdag og håper å sikre klubben for hele 4 milliarder pund. – Etter hva som er lekket om prosessen er det mist 10 milliarder kroner høyere enn det nest høyeste budet.

Budet tilsvarer 50 milliarder kroner. Drøyt 20 milliarder av budbeløpet er ment å gå direkte til klubbens økonomi, mens resten er prisen for selve overtakelsen, som da det ikke er lov å gå til Abramovich på grunn av sanksjoner går til et veldedig fond.

«Vi mener at London bør ha en klubb som reflekterer byens storhet. En som blir sett på på samme måte som Real Madrid, Barcelona eller Bayern München. Vi har tenkt å gjøre Chelsea til den klubben,» skriver de i pressemeldingen.

Les: Football-Insider: Wolverhampton jakter Bodø/Glimt spiller

No posts to display