Manchester United vil signere Manchester City-spiller etter beklagelse fra Pep Guardiola

0
1882
Pep Guardiola

Manchester United er angivelig siktet mot en spiller fra Manchester City i et svært kontroversielt trekk. Når overgangsvinduet for januar nærmer seg med stormskritt, håper United å legge til mer kvalitet til troppen i et forsøk på å klatre opp igjen på Premier League-tabellen.

Det har ikke vært mange spillerkjøp fra Manchester City til Manchester United i historien, ettersom de to klubbene er bitre rivaler i samme by. Den siste spilleren som gikk direkte fra City til United hvis du ser bort fra akademispillere var Carlos Tevez i 2009, som ble hentet på lån av City i 2007, men valgte å signere permanent for United to år senere.

Les: Klar for å kjøpe seg inn i Premier League-klubb

Før det var det Terry Cooke i 1999, som hadde vært på utlån til flere klubber fra City, før han ble solgt til United for en ubetydelig sum.

Den mest kjente overgangen mellom de to klubbene var kanskje Denis Law i 1973, som hadde spilt for United i 11 år og vunnet flere titler, men ble frigitt av klubben på grunn av alder og skader. Han signerte for City som en fri agent, og scoret det berømte målet som sendte United ned til andredivisjon i 1974. Law var tydelig lei seg for å ha scoret mot sin gamle klubb, og feiret ikke målet. Han ble byttet ut like etterpå.

Nå kan det skje på nytt!

Les på Sporten: Liverpool-supportere raser mot Darwin Nunez

Liverpool var tidligere sterkt linket til Kalvin Phillips, nå står Newcastle først i køen for den tidligere Leeds-stjerna. For hos Manchester City er det ingen fremtid. Denne uken gikk Pep Guaridola ut og beklaget for at han ikke kunne tilby 28-åringen det han ble hentet for og at utsiktene for endring er dårlige. Sagt på en annen måte: Phillips forsvinner fra City-troppen i januar. Men det er ikke sikkert han trenger å flytte.

Historien har vist at en direkte overgang fra City til Manchester United eller omvendt skaper fotballjordskjelv i byen, men i tilfellet Phillips har spilleren egentlig aldri etablert seg hos den ene klubben. Spilletidssmuler og statistrolle hos Guardiola kan gjøre den defensive midtbanespilleren «spiselig» for United-supporterne.

For ifølge blekka The Sun har Manchester United snudd seg mot Phillips før overgangsvinduet. City-spilleren blir tilgjengelig for leie, Erik ten Hag har høye tanker om den engelske spilleren. Med Casemiro ute med skade og fremtiden uviss, kan en spillesugen Phillips, som har vist han behersker Premier League (bare ikke som del av Guardiola-fotball), gå rett inn og gjøre en forskjell.

Vi tar alt fra The Sun med en neve salt, men kombinasjonen gnistrende god Premier League-spiller, ledig for utleie og Manchester Uniteds økonomiske begrensinger på overgangsmarkedet i vinter, er Phillips et spennende alternativ.

Les på Radiosporten: Tidligere toppscorer i Bundesliga har fått beskjed om å finne seg ny klubb

…Hvis partene er klare for å gjennomføre den uhørte overgangen mellom byrivaler.

No posts to display