Takk til den viktigste, kanskje også den eneste årsaken til at Leeds United er i Premier League

0
351

Marcelo Bielsa forandret både holdning og tro med sin super offensive fotball filosofi. Leeds som befant seg i skyggenes dal da han overtok i 2018 fikk en innsprøytning av et unikt engasjement, professor lik fotballkunnskap og erfaring fra blant annet La Liga, Serie A og Ligue 1 og som landslagssjef for Argentina og Chile.

Han satte alle krefter inn på å løpe motstanderen i senk og fosse på med alle i angrep. Min mening er fortsatt at stilen med riktige spillere er effektiv og selvsagt kjempemorsom. – Dessverre mistet han de viktigste spillerene sine inn i den tøffe andre sesongen etter opprykk og da holdt det ikke lenger. Uten Bamford og Philips, til dels Cooper og faktisk også Alioski ble det vanskelig. Raphinia også ute i en viktig fase av serien. Når bakre firer har seriens største turnover med svake spillere ble det tøft.

Les på Sporten: 19 mål og to målgivende pasninger på 19 ligakamper har for alvor vekket interessen til Jürgen Klopp

talkSport melder at Marcelo Bielsa forlater Leeds.

Det har vært en fantastisk reise for Leeds og for den meget eksentriske argentinske manageren Marcelo Bielsa siden han overtok roret i 2018. – I etterkant av hver eneste sesong har klubb, eier og manager satt seg ned og vurdert om laget er best tjent med at han fortsetter.

talkSport melder at denne gangen er Leeds og Marcelo Bielsa er enige om at det er slutt. – Det har vært en fantastisk reise, fra å være i Champions League med usikkerhet i alle deler av spillet har Leeds gjennom de siste årene et lag som spiller med stor selvtillit og med svært underholdene fotball. – Frem til denne sesongen har det vært naturlig å sammenligne Leeds med det Bodø/Glimt har fått til.

Les: Tottenham takket høflig nei takk til 35 milliarder kroner

Amerikanske Jesse March som har ledet en rekke Red Bull klubber skal være toppkandidaten til å ta over.

Leeds United har ikke vunnet en kamp siden lagets 3-2-seier over West Ham 16. januar. Siden den gang har laget tapt fem kamper og passert én. I sine to siste kamper har de tapt 6-0 og 4-0 mot henholdsvis Liverpool og Tottenham.

Nå er trener Marcelo Bielsa og klubben enige om at han forlater trenerstillingen, sier talkSport. Avgjørelsen skal ha blitt tatt etter lagets 4-0-tap mot Tottenham lørdag. The Atletic rapporterte tidligere på dagen at jobben hans var i stor fare.

Radiokanalen, samt The Atletic, mener at den tidligere RB Leipzig-treneren Jesse March er hovedkandidaten til å ta over som trener i Leeds. Overgangsjournalist Fabrizio Romano melder også mars som en sannsynlig erstatter og skriver at klubbledelsen er i kontakt med treneren.

For øyeblikket ligger Leeds på 16. plass i Premier League med tre poeng ned til nedrykksstreken.

No posts to display