The Athletic: Wolverhampton hopper på muligheten som åpnet seg i La Liga

0
308
Ferie eller verdens tøffeste liga? (foto: sevilla, twitter)

Ulvene fra Molineux har dessverre vært tannløse denne sesongen sammenlignet med tidligere. Nuno Santo bragte klubben opp i Premier League og ga toppklubbene noen skikkelig overraskelser i første sesong, så har det stagnert for Wolves. Nå skal det hentes inn en kanon som er helt blank på engelsk fotball.

Forrige sesong med Bruno Lage ved roret ble den en ok 13. plass i Premier League, men supporterne var godt vant etter den knallsterke 7. plassen året før. Da Lage fikk sparken forrige uke med Wolverhampton under nedrykksstreken, var det ingen overraskelse.

LES: Chris Wilder har fått sparken i Middlesbrough etter elleve måneder

Dansken Bo svensson og portugisiske Pedro Martins har vært linket til jobben, men etter onsdag passet timingen perfekt for å bringe toppkandidaten inn til samtaler/forhandlinger. Ifølge The Athletic har Wolverhampton invitert Julen Lopetegui til jobbsamtaler.

Lopetegui har gitt Sevilla mye sportslig suksess, men ikke denne sesongen. 1-4 tapet mot Borussia Dortmund i Champions League på onsdag ble det siste den tidligere Real Madrid-treneren fikk lov til å gjøre med Sevilla-laget.

Lopetegui er den spanske landslagstreneren som før VM-sluttspillet i 2018 «glemte» å fortelle det spanske fotballforbundet at han hadde blitt enig med Real Madrid om trenerjobb på San Bernabeu. Det ble et salig kaos rett før mesterskapsstart, der Lopetegui ble sparket og fikk en tidlige enn planlagt overgang til Real Madrid.

Her gikk det som kjent ikke noe spesielt. Lopetegui skulle ta over etter Zidanes seiersrekke 2016-18, det startet med et smertefullt 4-2 tap mot byrival Atletico Madrid. Dermed var Lopetegui den andre manageren i klubbens historie som startet jobben med fire baklengs (forrige gang var i 1948!).

Det ble liksom aldri bedre. Oktober samme år sørget 1-5 tapet i El Clasico mot Barcelona for at Lopetegui fikk sparken dagen etter.

Hos Sevilla har det gått betraktelig bedre – helt frem til denne sesongen. Julen Lopetegui ledet Sevilla til Champions League-billett i sin første sesong som trener, hentet hjem Europaligatittlen for klubben, men dette er alt ancient history i fotballens verden. 14 poeng bak Barcelona på topp etter syv kamper, det kan ikke aksepteres i Sevilla.

LES: Football-Insider: Conte har «fryst ut» en av nysigneringene

Hvis ikke spanjolen føler sterkt for ferie, lukter dette en done deal med Wolverhampton.

No posts to display