Tidligere Southampton-stjerne får sin største oppgave

0
653
Forever a Saint. (foto: southampton, twitter)

Denne saken handler ikke om engelske klubber, men for Southampton-supporterne er reisen til «deres» Oriol Romeu av stor interesse. Akademispilleren hos Barcelona fikk aldri sitt gjennombrudd, forlot La Liga-giganten etter to kamper og tok overgang til Chelsea i 2011. Heller ikke her løsnet det for den defensive midtbanespilleren. Så åpnet Southampton porten og spanjolen spilte seg inn som en av Premier Leagues jernmenn.

Ikke bare så Oriol Romeu skummel ut, han var steinhard og kompromissløs i alt han foretok seg på kamparenaen. Med 256 kamper for Saints har Romeu spilt seg inn i klubbhistorien. Nå tar karrieren til 31-åringen en interessant vending.

LES: Neste danske klar for Premier League

I 2022 var tjenesten på St. Marys over og spanjolen returnerte til La Liga og Girona. Her spilte Romeu seg umiddelbart inn i førsteelleveren hos La Ligas 10. beste klubb og tiltrakk seg Barcelonas interesse.

Nå kaller Barcelona på sin tidligere akademispiller.

LES: Citys superstjerne ba klubben signere Sadio Mané

Ifølge spanske Sport har Barcelona blinket ut 31-åringen til en av de største rollene på laget som Sergio Busquets-erstatter.

For Romeu må dette bli karrierens høydepunkt. Returnere til ungdomsklubben, spille for de regjerende La Liga-mesterne med debut i Champions League – som Busquets-erstatter. For Saints-supporterne blir det kult å se deres spille løpe ut på Camp Nou. Det var tross alt på St. Mary’s det ble fart på spanjolens karriere.

No posts to display