Trenergeniet Marcelo Bielsa ledig på markedet – kaster seg på muligheten

0
1394
Bielsa in action.

Da Bielsa, eller som Pep Guardiola kalte ham for en del år siden: «Verdens beste trener» tok fatt på prosjekt Leeds, ble det tent en gnist av håp på Elland Road. Genierklæringene ble ikke færre da den tidligere argentinske landslagstreneren ledet den stolte klubben tilbake til øverste divisjon. Så kom den vanskelige andresesongen i verdens tøffeste liga, med påfølgende oppsigelse av Bielsa i februar.

Det var ikke så mange som hadde forventet 66-åringen raskt tilbake i manesjen etter fire år under stort press, men nå ser det ut som neste oppgave allerede ligger klar for Bielsa.

Les: Bare åtte spillere har scoret mer i Premier League-historien – nå er eventyret over for Jerome Defoe

Denne uken dundret Brasil (se sammendrag) og Argentina (se sammendrag) videre i VM-kvalifiseringen CONMEBOL, der billetten til Qatar allerede er sendt fra FIFA. I den motsatte enden av tabellen befinner Bolivia seg, kun med Venezuela under seg. VM-billetten var en drøm, men er forlengst utenfor rekkevidde. For Bolivia var det snakk om å kaste seg på muligheten når Bielsa er ledig på markedet. Nå jobbes det for å hente inn den tidligere chilenske -og argentinske landslagstreneren.

-Jeg vil ikke avvise at vi er i kontakt med ham, begynner presidenten i det bolivianske fotballforbundet.

-Vi har ikke ennå hatt et møte, men vi er i tett kontakt med ham. Vi prater med flere trenere, inklusive landslagstrenere, hvor vi hører hva de har å tilby, sier president Fernando Costa ifølge Daily Mail.

For en måned siden ga Leeds mannen som brakte klubben tilbake til Premier League etter 16 år sparken. Nå kan en av de største taktiske hjernene i fotballen nærme seg en ny «umulig» jobb.

I og med at Bielsa har åpnet opp for samtaler med det bolivianske fotballforbundet tyder det på at den tidligere Leeds-manageren ikke er interessert en lengre ferie. Noe sier oss at Bielsa selv var alt annet enn klar for å forlate Elland Road.

Les på Sporten: Nå vet de hva som tok kraften fra Max Verstappen

Dette har ingenting med engelske klubber å gjøre, men for oss er og blir Bielsa en manager som må følges videre.

No posts to display