Utkjøpsklausulen gjelder ikke for alle – City slipper å se Haaland i den røde United-drakta

0
515
La oss begge score hattrick mot United, bro. (foto: city, twitter)

Solskjær gjorde sitt for å overbevise læregutten Haaland til å velge Old Trafford, men agent Mino Raiola sørget for et kontraktsutkast Man United ikke kunne akseptere. Dette viste seg å være den ene muligheten de røde djevlene hadde til å hente inn det som har blitt verdens hotteste angrepsspiller.

Dortmund åpnet porten og skjøv utfordringen foran seg med utkjøpsklausulen som skulle aktiveres. Sommeren 2022 kom likevel altfor raskt for Bundesliga-klubben. Nå er det Manchester City som er i tilsvarende situasjon med utkjøpsklausul som vekkes til live i 2024, men Guardiola slipper i det minste å se Haaland i Manchester United-drakt.

LES: VM 2022: Premier League-favorittene til toppscorertittelen

Erling Haaland gjorde det riktige valget i sommer da han valgte Manchester City. Maskineriet til Pep Guardiola har et lag fullt av assist-makere for 22-åringen. 20 scoringer på 13 kamper og underskriftskampanje på Facebook med motstandernes supportere for å sende Haaland bort fra Premier League. Alt har stemt for klubb og spiller, men i bakgrunnen lurer avdøde Mino Raiolas favoritt: Utkjøpsklausulen som aktiveres etter to sesonger.

The Athletic hevder de har fått tak i detaljene rundt utkjøpsklausulen. 175 millioner pund-knappen kan trykkes på fra sommeren 2024, noe som betyr at utkjøpsklausulen gir Haaland rett til å ha samtaler med andre klubber før dette.

Definitivt ikke optimalt for Manchester City, men ifølge The Athletic er det i det minste en viktig detalj i kontrakten som går i Citys favør: Utkjøpsklausulen gjelder kun for klubber utenfor Premier League.

Det betyr at Chelsea, Manchester United og Chelsea alle må innfinne seg med at Haaland er i England for å plage dem – til han potensielt forsvinner til La Liga eller PSG.

LES OGSÅ: Spansk media: Forventer hevn fra Bayern München

No posts to display