Der kom poengtrekket som løfter Luton Town over den røde streken

0
329
Luton Town manager Rob Edwards

Nottingham Forest var allerede i brudd med Premier League sine økonomiske regler da de manager Nuno Espírito Santo for å redde klubben fra nedrykk. Lite visste han at han skulle miste poeng han allerede hadde vunnet.

Nå bytter de plass med nykommer Luton Town og havner under den røde streken i Premier League. – De anker avgjørelsen, akkurart som Everton gjorde da de fikk 10.poeng trekk tidligere i sesongen. (En delvis vellykket anke reduserte trekket til 6.poeng. De er nå på 16.plass med 25.poeng)

Les: Stenger Premier League-døra for evig og alltid

Minus fire poeng sender Nottingham Forest under nedrykksstreken i Premier League med ett poeng opp til Luton Town på trygg plass. – I januar ga Premier League Everton og Nottinham Forest beskjed om at de var under etterforskning og at det var tatt ut siktelse for brudd på ligaens regler for lønnsomhet og bærekraft.

Everton har ikke fått sitt poengtrekk enda for den siktelsen som ble tatt ut i januar.

Premier League-klubber kan gå med 105 millioner pund i underskudd over tre sesonger, men fordi Forest var i toppdivisjonen i kun ett av årene i vurderingsperioden som ble lagt til grunn, ble deres maksimale tap tillatt å være kun 61 millioner pund.

Den aktuelle vurderingsperioden ble avsluttet med 2022/23-sesongen.

Ifølge Premier League skal Forest-ledelsen ha vedkjent at de brøt grenseverden på 61 millioner pund med hele 34,5 millioner pund.

Kommisjonen som har vurdert Nottingham-saken har angivelig tatt i betraktning en rekke formildende faktorer. Den konkluderte blant annet med at klubben viste «eksepsjonelle samarbeidsevner» gjennom hele prosessen.

Premier League har tidligere sagt at prosessen med å se på regelbruddene bør «avsluttes senest og om mulig før 24. mai», som er fem dager etter den siste serieomgangen i Premier League.

Les på Sporten: Superagent Jorge Mendes vil ikke legge hindringer i veien for Real Madrid

Luton Town er nå oppe på 17.plass med 22.poeng et poeng mer enn Nottingham Forest.

Nottingham Forest reagerer kraftig en uttalelse på egne nettsider. De skriver klubben er «ekstremt skuffet» over poengtrekket. Samtidig rettes til kraftig kritikk mot Premier League-ledelsen, blant annet med henvisning til høringen i saken som ble gjennomført for en tid tilbake.

«Vi var ekstremt forferdet over tonen og innholdet i Premier Leagues argumentasjon overfor kommisjonen», skriver Forest – og fortsetter:

«Etter måneder med samtaler med Premier League, og etter et eksepsjonelt samarbeid hele veien, var dette uventet og har skadet troen på og tilliten vi hadde til Premier League».

«Vi ble også overrasket over at Premier League overhodet ikke tok hensyn til klubbens unike omstendigheter og dens avbøtende tiltak. Under omstendigheter der en slik tilnærming følges av fremtidige kommisjoner, vil det bli ekstremt vanskelig, om ikke umulig, for nyopprykkede klubber å konkurrere, og det vil undergrave integriteten og konkurranseevnen til Premier League», skriver Forest også.

Les på Popidol: Manchester United-fan kjørte 640 km for å møte falsk kjæreste etter en spøk fra Liverpool-fans

No posts to display