Det koster 177 millioner å sparke Erik ten Hag

0
1077
Zinedine Zidane og Erik ten Hag

West Ham er et bedre lag en Manchester United. – I hvertfall denne sesongen og denne kvelden. Sir Jim Reatcliffe er i ferd med å kjøpe 25% av klubben og vil med det ta kontroll over det sportslige.

Til stor frustrasjon tar det land tid å få gjennomført kjøpet som ble avtalt med Glazer-familien i november. Det ville vært en perfekt julegave for fansen, men slik det er ut nå må vi vente til januar. Slik Manchester United spiller nå overbetaler den britiske milliardærer spektakulært.

Les på Sporten: Sander Berge og Burnley flyr inn til julefeiring!

Ingen klubb som ligger på 8.plass i Premier League er verdt over 70 milliarder kroner!. (Ratcliffe kjøper 25% for 1,4 milliarder pund og har planer om å kjøpe resten)

London-klubben forlenget med manager David Moyes før sesongen under sterk tvil, de ga han bare en avtale ut sesongen, men var «snille» og lot han beholde lønna på 5,8 millioner euro. – Det var smart for West Ham gjør det bra i sterk kontrast med Manchester United

Manchester United manager Erik ten Hag til sammenligning har avtale frem til sommeren 2025 og en lønn på 10,3 millioner euro. – Skulle sjefene på Old Trafford sparke sin nederlandske manager imorgen vil det koste 177 millioner kroner. Noe som er mye mindre enn klubben taper på å ikke nå Champions League neste sesong.

Les: Nybakt verdensmester Pep Guardiola: «Arbeidet er gjort! – Det er ingenting igjen å vinne»

Å være Mancheseter United fan nå kan best beskrives som kinesisk vanntortur!

«Jeg synes det var brukbare 72 minutter hvor vi ikke utnyttet sjansene våre. Vi burde ha tatt ledelsen, men det gjorde vi ikke og da snudde det» sier ten Hag til BBC etter 2 – 0 tapet.

«Akkurat nå underpresterer vi. Det er grunner til det. Vi har mange skader, så laget vil bli bedre hvis de skadede kommer tilbake. Vi må finne roen, holde sammen og holde oss til planen. Det må vi gjøre sammen»

Les: Tilbyr Chelsea byttehandel pluss cash

Fire strake kamper uten mål.
Luke Shaw som snart har vært i snart ti år på Old Trafford legger ikke skjul på at det er tøft til TNT Sports: «Dette er Manchester United, en av verdens største klubber, og dette er ikke godt nok»

Venstrebacken legger ikke skjul på at det knapt blåser noen positive vinder nå. «Vi kan ikke synes synd på oss selv. Vi må ta oss opp og gå videre, og starter med Aston Villa hjemme neste gang. Vi må vinne kamper igjen»

På spørsmål om det er vanskelig å være positiv svarer han:

  • Ja, det er det. Men dette er jobben vår. Vi må være positive. Dette er Manchester United, en av de største klubbene i verden, og dette er ikke godt nok. Vi må se oss selv i speilet og spørre oss selv og ta det derfra.

Manchester Evening News holder Shaw som lagets beste spiller mot West Ham.

United har ikke vunnet på tre strake ligakamper og har ikke scoret på de fire siste. Newcastle passerte nettopp United på tabellen og ligger for øyeblikket på sjuende.

West Ham fansen var nådeløse ovenfor Erik ten Hag da de startet å synge: «Han får sparken i morgen»

Bare to poeng skilte sjuende Manchester United og niende West Ham da lagene braket sammen lørdag ettermiddag.Da gjorde Erik ten Hag flere endringer på sine elleve sammenlignet med 0-0-kampen mot Liverpool på Anfield forrige helg.

Diogo Dalot ble suspendert og erstattet av Aaron Wan-Bissaka. Raphael Varane manglet også, noe som åpnet for 19 år gamle Willy Kambwala, som dermed gjorde sin første kamp for a-laget og dannet midtlås med Jonny Evans. Flyttingen gjorde at Erik ten Hag brukte til sammen ti ulike midtstopperpar denne sesongen. Lagkaptein Bruno Fernandes var også tilbake og steppet inn fra start, som rykket ned på benken til Sofyan Amrabat.

For hjemmelaget gjorde keeper Alphonse Areola comeback i seriespillet etter å ha gått glipp av de tre siste PL-kampene på grunn av skade.

Begge lag spilte risikominimerende innledningsvis og første omgang bød på få hete scoringssjanser, med ett unntak. Etter drøye 35 minutter kom Alejandro Garnacho helt fri med Areola, som gjorde en fin redning for å nekte United 1-0.

André Onana ble også satt på prøve da Jarrod Bowen fikk en god heading i begynnelsen av andre omgang, noe som tvang Onana til en refleksredning.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen ble imidlertid Onana tvunget til å kapitulere da Lucas Paqueta elegant løftet ballen inn i 16-meteren mot en fremstøtende Jarrod Bowen som sørget for 1-0 for West Ham.

  • Det er ikke en pen avslutning, men West Ham bryr seg ikke. Kvaliteten i målet kommer fra Paqueta. Det er en vakker pasning med utsiden av foten, sa Oliver Yew på Sky Sports.

Kort tid etter smalt det igjen da Mohammed Kudus utnyttet slurv i Uniteds oppspillsfase og med et velplassert skudd satte han inn 2-0. Ifølge Sky Sports ble målet etterfulgt av rop mot United-trener Erik ten Hag da publikum på London Stadium ble hørt synge: «Du får sparken i morgen tidlig».

Les på Dansk fotball: Odense Boldklub gir Søren Krogh jobben som hovedtrener

Tapet gjør at Manchester United faller ned til åttendeplass på tabellen. Laget har ikke vunnet på tre strake kamper i seriespill og har ikke scoret på fire strake kamper. West Ham rykker på sin side opp til sjetteplass.

Start XI

West Ham: Areola – Coufal, Zouma, Mavropanos, Emerson – Soucek, Alvarez – Kudus, Ward-Prowse, Paqueta – Bowen.

Manchester Untied: Onana – Wan-Bissaka, Kamwala, Evans, Shaw – McTominay, Mainoo – Garnacho, Bruno Fernandes, Antony – Höjlund.

No posts to display