To United-spillere står i veien for Premier League-suksess for Højlund

0
1237
Fra en av de få gangene dansken har ballen. (foto: united, twitter)

Vi følte med Andre Onana da han nesten i sakte film fomlet inn den ene scoringen etter den andre som fersk Man United-keeper. Etter dette måles førstekeeperen på hvor mange/få tabber han har i en kamp, mens storspill har en tendens til å bli ignorert. For en Man United-spiss måles du på produksjon foran mål. Så enkel og så vanskelig er arbeidshverdagen for Rasmus Højlund.

Tidligere i måneden kom United-legenden Paul Scholes med analyse av et av Uniteds store problemer i angrepsspillet: «Den store bekymringen for meg er midtspissen [Rasmus Hojlund]. Vi kan ikke skape en sjanse for ham». Etter West Ham-kampen som endte uten scoring for United, kommer Scholes sin uttalelse tilbake med oppjustert varselnivå. Mye skyldes to United-spillere som vegrer seg mot å involvere spissen i angrepet.

LES: Det koster 177 millioner å sparke Erik ten Hag

The Telegraph fulgte opp Scholes sin bekymring og gikk gjennom statistikken i Premier League. Tellejobben kom til konklusjonen at Højlund er den som har mottatt færrest pasninger av samtlige angrepsspillere i Premier League.

Dette er spissen Erik ten Hag ved signering hyllet som målscoreren klubben manglet på topp.

En spiss skal være tilgjengelig for å få et pass foran motstandernes mål, men spillet må også legges opp rundt Højlund. Da Erling Haaland dro på seg City-drakta, var Pep Guardiola klar på at City må tilpasse seg Haalands styrker, ikke omvendt. Resultatet ble en sesong for historiebøkene.

Paul Scholes hadde en forklaring på hvorfor Højlund ikke blir del av United-angrepet. «Du forventer mye produkt fra vingene dine, Antony, Garnacho, men de er ganske egoistiske spillere. De tenker på å score selv, sine egne mål», sa Scholes til TNT Sports.

Dette var før West Ham-kampen denne uken. Ifølge Footballtransfers presterte de to vingene her å sende totalt én pasning til spissen sin i løpet av de 57 minuttene Højlund var på banen.

SPORTEN: Planen som redder Manchester United

Antony og Garnacho er begge spillere som selv kutter inn fra vingen for egne skudd på mål. Av Ten Hags vinger er det bare Facundo Pellistri som har vist han liker å sende ballen inn i boksen med adresse spiss.

20-åringen Højlund er nesten dømt til å mislykkes.

Manchester United – Aston Villa

No posts to display