En av balløyas kuleste klubber i trøbbel

0
374
Dekkende grimase for Leeds sin situasjon. (foto: Leeds)

Marcelo Bielsa. Den argentinske fotballfrelseren på Elland Road som skapte troen på retur til øverste divisjon etter tiår utenfor, så sørget klubb og trener for at grunnlaget ble lagt i troppen. Opprykket kom etter 2019/20-sesongen med sterk førstesesong. Så forsvant surfebølgen til Bielsa og Leeds ble senere skylt inn på stranda til Championship-spill. Daniel Farke skapte ny optimisme denne sesongen, men med knepent tap i den siste kampen, er den stolte klubben i trøbbel.

Det var mange av oss som gråt en skvett da en av balløyas kuleste klubber misset retur til Premier League med 0-1 tap mot Southampton i playoff-finalen. Vi unner selvfølgelig The Saints plassen, men for Leeds betyr dette en virkelig tung neste sesong, der omfattende spillersalg står for døren.

ENGELSKE KLUBBER: Xavi snakker med Premier League-gigant etter Barcelona sparking

Ifølge The Mirror skylder Leeds 190 millioner pund fra tidligere spillerkjøp, et Premier League-opprykk ville ha sikret midler til å holde seg flytende. Det engelske mediet hevder det nå bærer mot storsalg av de mest verdifulle spillerne.

Salg av Crysecio Summerville, Archie Gray, Wilfried Gnonto og Georginio Rutter, pluss flere vil hjelpe på balansen, men for Daniel Farke betyr dette at kommende sesong ikke bygger på årets nesten-opprykk, men at Leeds-treneren må starte byggeprosessen uten flere av de største resursene.

SPORTEN: Gjennombrudd i natt for ny og overraskende Chelsea manager

I tillegg har klubben underskudd på driften de to siste sesongene på 70 millioner pund, som legger seg som en klam hånd over Leeds-manageren som skal gjøre jobben sin.

No posts to display