Xavi snakker med Premier League-gigant etter Barcelona sparking

0
299

Xavi har gjennomgått en kaotisk andre halvdel av sesongen hos de spanske gigantene. Barcelona manageren avslørte i januar at han ville forlate klubben ved avslutningen av kampanjen.

Til tross for dette klarte en rekke diskusjoner med klubbens hierarki å overtale Xavi til å reversere avgjørelsen. I slutten av april hadde ledelsen lykkes det ble annonsert han ville være med videre.

Les: Liverpool går ikke i Manchester United-fella

Men bare 30 dager etter den kunngjøringen ble det bekreftet at Barcelona hadde valgt å sparke Xavi, og avsluttet hans to og et halvt år lange oppdrag som manager i den katalanske klubben. – Så i og med at det var de som stod for sparkingen må Barcelona ut med en enorm fallskjer. – Det sies det skal være på over 15 millioner euro.

Siden Barcelona legenden returnerte til Camp Nou fra Qatar-laget Al-Sadd i november 2021, har Xavi ledet 142 kamper, vunnet ved 90 anledninger, og ledet klubben til La Liga seier over Real Madrid i sesongen 2022-23. – Det ble andreplass i år.


I følge den portugisiske journalisten Pedro Almeida kan Xavi kjapt komme tilbake til managerstolen.

Premier League-klubben Chelsea er interessert i å gjøre 44-åringen til den nye ansvarlige på Stamford Bridge.

Les på Sporten: Harry Maguire tok en pause fra feiringen av FA-Cupen til å ønske Leeds fans en fantastisk søndag

London-klubben vil møte Xavi og hans representanter om få dager.

Til tross for en fem-kamps seier i Premier League for å runde av en gjenoppstått andre del av sesongen, bestemte Chelsea seg for å skille veier med Mauricio Pochettino på slutten av sesongen.

Blues’ kommende manager vil ha en talentfull samling unge spillere å velge mellom når de forbereder seg på å kjempe på den kontinentale scenen i den fornyede Europa Conference League.

Alternative kandidater til Chelsea-jobben
Selv om Chelsea er på vei inn i diskusjoner med Xavi om den ledige lederstillingen, er ikke spanjolen den eneste personen som er aktuell for å bli den nye sjefen på Stamford Bridge.

Det antas at Blues er satt til å gjøre en offisiell tilnærming for Leicester Citys hovedtrener Enzo Maresca, som vant Championship med Foxes i år.

Oppkjøpet av italieneren ville imidlertid ikke være billig, siden 44-åringen har en frigjøringsklausul på 8,5 millioner pund i sin nåværende kontrakt på King Power Stadium. – På den andre siden, det har ikke brydd Chelsea noe serlig tidligere.

I tillegg til Maresca og sist Xavi, har Brentfords Thomas Frank og Ipswich Towns Kieran McKenna også blitt koblet til toppjobben i Vest-London.

No posts to display