Et av Premier Leagues nye stjerneskudd var på god vei til å legge opp

0
298
Jarrad Branthwaite med begge knærne på lag. (foto: Everton)

Fra sofaen ser vi gjerne glansbildet av en fotballstjerne. Alt virker perfekt for spillerne som blir hyllet som de store, garasjen er full av luksusbiler, fansen elsker dem og alt virker som en drømmetilværelse. Det er lett å glemme at det ikke er noen dans på roser, og at de som har nådd langt ofte har gjort det med betydelig doser blod, svette og tårer. For Jarrad Brantwaite var karrieren nesten over før den hadde begynt.

For første gang i karrieren er Jarrad Branthwaite tatt ut til det engelske landslaget. 21-åringen som denne sesongen har vært et av Evertons lyspunkter, blir hyllet av fotballeksperter på balløya. Etter 2-0 seieren til Manchester United over Everton på Old Trafford, tok United-supportere til tastaturet og ba Ratcliffe om å hente denne «perfekte» midtstopperen. Det forteller mye om skallen til Branthwaite når han forteller han var på vei til å legge opp som 15 åring.

LES: Martin Ødegaards tidligere makker på lista hos Arsenal

Som 15-åring fikk Branthwaite en alvorlig kneskade, det viste seg å være betennelsestilstand i kneet.

-Jeg hadde senebetennelse i kneet. Jeg var ute i 18 måneder og kunne ikke løpe. Det var rundt da jeg var 15 år gammel. Carlisle United ga meg en fire ukers prøveperiode for å se om jeg ville ha det nok, og innen to, tre måneder fikk jeg min første profesjonelle kontrakt, forteller 21-åringen til Mirror.

Som takker to personer for at han er der han er i dag, på landslaget, en av balløyas mest ettertraktede midtstoppere og et av Manchester Uniteds toppmål.

– Hadde det ikke vært for mamma og pappa, hadde jeg nok ikke fortsatt å spille fotball, sier Branthwaite til Mirror.

SPORTEN: Manchester Uniteds vidunderbarn DRØMMER om å spille for Real Madrid

Det ble ni førstelagskamper for Carlisle før Everton kom med kontrakt i 2020. Resten er historie.

Alt du trenger å vite: Bournemouth – Everton

No posts to display