Heftig prislapp for å få Steve Bruce sparket

0
465
Steve Bruce

Newcastle manager Steve Bruce står foran en betydelig gevinst hvis han blir sparket i kjølvannet av overtakelsen av Saudi Arabias offentlige investeringsfond.

Newcastles kontroversielle nye eiere har store ambisjoner og har allerede skissert et ønske om å ‘skape et konsekvent vellykket lag’ i St. James ‘Park. Det har naturlig nok ført til spekulasjoner om Bruces jobbsikkerhet, med hans lag nede som nummer 19 på Premier League -tabellen.

Les: Mike Ashley kaster seg glupsk over Derby

90min forstår at de nye eierne er klare til å implementere en ny ledelsesstruktur, noe som også kan bety at administrerende direktør Lee Charnley forlater klubben så vel som Bruce. Planen er en ny administrerende direktør, sportsdirektør og hovedtrener.

Bruce ble kunngjort om en treårig avtale da han ble ansatt i 2019, men han tilbakeviste i løpet av sommeren at kontrakten hans skal utløpe ved slutten av denne sesongen. Mer nylig forklarte en rapport fra The Times i forrige måned at hans Magpies -avtale nå løper til 2024 fordi den bisarre «fornyes automatisk og forlenges til sin opprinnelige lengde» hvert år.

Som sådan ville 60-åringen ha krav på betydelig kompensasjon hvis den avsluttes tidlig. Det siste fra Daily Telegraph antyder at tallet er oppe i 8 millioner pund.

Les på Sporten: Den tidligere Juventus-bossen kommer nok aldri over tabben med Erling Haaland

Men med tanke på investeringsnivået som PIF forventes å pløye inn i klubben, kan dette beløpet betraktes som små yngel for et investeringsfond som anslås å være verdt nord for 300 milliarder pund.

Når det gjelder mulige erstatninger, er Gareth Southgate et ettertraktet navn, mens nåværende assistenttrener Graeme Jones, som jobbet med Southgate på Euro 2020, kunne få jobben midlertidig. Michael Carrick, som vokste opp lokalt, er et annet alternativ, men mangler ledererfaring.

Jason Wilcox, en tidligere Premier League -tittelvinner med Blackburn og nåværende leder for Manchester Citys akademi, er en vurdering for å bli den nye sportsdirektøren.

No posts to display