Hver gang Olivier Giroud trues med sparken eller benken varter han opp med en perle

0
552
Sjekk den a, Haaland! (foto: chelsea, twiiter)

For noen dager siden fikk den nå forholdsvis nye Chelsea manageren Thomas Tuchel spørsmål om forlengelse av avtalen med deres franske superstjerne Olivier Giroud. – Svaret var et uengasjert, vi får vente og se. Det som er spesielt er at han siden han kom fra Arsenal i 2018 har scoret en rekke viktige mål, slik den vi fikk i går, men likevel ofte henvist til benken og byttet inn på tampen av kamper. Tidligere Chelsea manager Frank Lampard skapte rimelig konsekvent usikkerhet for den 34 år gamle angrepsspilleren den samme gjorde Maurizio Sarri i det ene året han var sjef på Stamford Bridge.

Chelsea var i Romania, i sitt bortemøte mot Atlético Madrid i går.

Etter en jevn kamp vartet franskmannen opp med et spektakulært brassespark i det 68. minutt. Skuffensen var stor da målet først ble annullert for offside, men etter VAR-gjennomgang ble scoringen godkjent. – Det holdt til seier mot et Atlético Madrid-lag som ikke greide en eneste avslutning mellom stengene.

På Sporten.com ser du det spektakulære brassesparket. «Vi kom hit med sterke intensjoner om å vinne. Vi vi har vært sterke defensivt, og vi visste at vi kunne skape problemer for forsvaret deres» sa Giroud til BT Sport.

«Vi vet hvor viktige bortemål er i europacupene, og jeg er glad for å ha hjulpet laget med scoringen».

Manager Thomas Tuchel som har fått det til å svinge etter han overtok Chelsea kunne feire en sterk seier i sin første mesterligakamp som Chelsea-manager. – Det er bare Manchester City som sanker flere poeng i Premier League, med fire seiere og en uavgjort i de siste fem kampene er de oppe på en femteplass.

Les på Sporten: João Félix: «Ønsker å spille med Haaland og Mbappé»

Kampen som grunnet reiserestriksjoner ble spilt i Bucuresti bød ikke på mye fyrverkeri i første omgang, annet enn at Mason Mount fikk årets raskeste gule kort i Champions League etter bare 55 sekunder.

Etter 15 minutter smalt det plutselig med to store sjanser, én til hvert av lagene. Først kom Luis Suárez, toppscoreren i La Liga, seg løs på kanten før han slo inn til franskmannen Thomas Lemar, som akkurat ikke klarte å få ballen i mål på bakerste stolpe. Noen få sekunder senere fikk Chelsea rullet opp på kanten, og ballen ble sendt inn mot Timo Werner. Tyskeren var en skostørrelse unna å sende gjestene i føringen.

Les: Gianluigi Donnarumma enig med Manchester United

I 2. omgang fortsatte stillingskrigen, og Chelsea hadde god kontroll på ballen mye av tiden. Atlético, som er kjente for å være gode på å ligge bakpå og kontrollere, hadde noen få muligheter men det ble aldri til det helt store for «vertene».

Men kontrollen i forsvaret til de spanske ligalederne varte bare til det 68. minutt, da Giroud satte ballen i mål på strålende vis. Ballen ble etter litt kluss i Atlético-forsvaret lagt opp til franskmannen rett innenfor 16-meteren, og han vartet opp med et fint brassespark som overlistet Jan Oblak.

– Jeg konsentrerte meg bare om brassesparket og ante ikke at jeg kunne være offside. Men Mason Mount sa til meg at han ikke hadde rørt ballen. Bra for laget og bra for meg, sa Giroud.

Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

Les på F7: Skal bruke droner til å plante en milliard trær

For Atlético betyr tapet at årets formlag i spansk fotball står med tre kamper uten seier.

Returkampen skal spilles i England 17. mars.

Resten av omgangen var en stillingskrig der ingen av lagene ga fra seg mye rom og ingen klarte å skape de store sjansene. Lagene gikk målløse av banen etter første omgang.

Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk ble det klart at ballen kom fra Atlético-spiller Mario Hermoso.

No posts to display