Manchester United bør revurdere nå som Barcelona er på banen

0
391
Mason Greenwood. (foto: Getafe)

Getafe som har Mason Greenwood på lån fra Manchester United har fått erfare hvilken enorm kapasitet han har. Den engelske høyrevingen har gått i gradene på Old Trafford og ble frem til det ble bråstopp i januar 2022 sett på som en av de mest lovende unge spillere i sin generasjon.

Talentet er der fortsatt, noe han beviser i La Liga, men Manchester United har gjort det til et prinsipp at hans oppførsel er for ille til at han kan spille for klubben. Det samtidig som brasilianske Antony får spille om han fortsatt er under etterforsking for lignende saker.

Les: Sender bort spilleren United-supportere har ventet på

Manchester Uniteds utstøtte Mason Greenwood blir fulgt av noen av de største klubbene i verden, inkludert Barcelona. Høyreveingen er på lån hos getafe som leverer «bedre enn normalt» i La Liga.

Manchester United valgte å sende han på lån etter at de bestemte seg for at de ikke lenger kunne ha han på Old Trafford på grunn av hans oppførsel. – Historien begynner å bli kjent for de fleste! – Greenwood ble opprinnelig suspendert av United i januar 2022 etter å ha blitt arrestert og senere siktet for voldtektsforsøk, deltagelse i kontrollerende og tvangsatferd og overgrep. Alle siktelser mot Greenwood ble henlagt i februar etter at sentrale vitner trakk seg engasjement i saken og nytt materiale kom frem under politiets etterforskning.

Les på Sporten: Jose Mourinho bytter ut Renato Sanches etter bare 18 minutter, så går Roma på et pinlig tap

I en klubberklæring utgitt i august kunngjorde United at deres egen etterforskning av Greenwood hadde funnet ut at han «ikke begikk lovbruddene han opprinnelig ble siktet for», men bekreftet også at han ville forlate Old Trafford.

Han har imponert siden han flyttet til Spania, scoret fem mål og gitt fire assist på 14 kamper for Getafe. – Og Greenwood som har mye å bevise synes å bli bare bedre og bedre.

I går så vi et fullstendig tannløst Manchester United som var på besøk på Anfield. Liverpool hamret på det som var en effektiv forsvarsvegg. – Det var bare et lag som forsøkte å vinne, tallenes tale er krystallklar.

  • Skudd på mål: Liverpool 8 – Manchester United 1
  • Skudd: Liverpool 34 – Manchester United 6
  • Ballbesittelse: Liverpool 69 – Manchester United 31
  • Passninger: Liverpool 607 – Manchester United 293

Greenwood scoret ett mål og assisterte et annet i lørdagens 3-0-seier over Valencia, og Getafe har allerede bekreftet at de håper å signere spilleren på en permanent avtale.

talkSPORT hevder at flere europeiske topplag sporer Greenwood, inkludert flere spanske klubber.

Les: Høyrehånda til Per-Mathias Høgmo blir med Alfred Johansson til Norge

Barcelona og Atletico Madrid har visstnok sendt speidere, mens Real Sociedad også er interessert. Greenwood er under kontrakt med United til 2025 med opsjon på forlengelse i ett år. Barcelona manager Xavi Hernandez skal være svært imponert over hvordan han har reist seg igjen i løpet av noen få uker.

The Athletic hevder at klubbens intensjon er at spilleren skal «fullføre rehabiliteringen» på lån i Spania denne sesongen, før han sikrer seg en permanent flytting. Getafe-president Angel Corres har allerede bekreftet at den spanske klubben «vurderer å kjøpe» Greenwood etter å ha blitt imponert over hans prestasjoner.

Det hevdes at Getafe la inn en klausul i låneavtalen deres med United som gir dem rett til 20 prosent av ethvert sum dersom Greenwood blir solgt til en annen klubb.

Det blir litt spesielt hvis Mason Greenwood kan spille for storklubber som Barcelona, som er eid av 144 000 fans, men ikke av Manchester United som er eid av milliardærer på grunn av moral. Glazer-familien skal være forsiktige med å rope alt for høyt.

No posts to display