Med Solskjær som trener hadde ikke Manchester United vært i denne smørja

0
384
Ole Gunnar Solskjær leverte varene. (foto Manchester United)

Det siste året har flere og flere Man United-supportere skjønt at jobben Ole Gunnar Solskjær gjorde fra de kaotiske desemberdagene i 2018, til november 2021, var virkelig solid. Så solid at det kunne gitt grunnlaget til noe stort – hvis han hadde blitt gitt sjansen videre.

Vi skal ikke gni mer salt i det åpne fotballsåret til Erik ten Hag etter å nådd et nytt lavmål for Manchester United, men det er jommen på tide å stille spørsmålet om hvor Manchester United hadde vært i dag, hvis Solskjær hadde fortsatt med det han bygget opp frem til 21. november 2021. Vi mener bestemt Man United hadde kommet bedre ut med Solskjærs kontinuitet.

LES: Dopingutestengte Paul Pogba kaster seg inn i ny karriere

Da Solskjær fikk et klapp på skulderen og sendt ut porten på Old Trafford etter det ydmykende 1-4 tapet mot Watford, var budskapet hos «eksperter» at Solskjær var for «lettvekter» til å lede Manchester United. Vi tipper samtalene som pågikk med Ralf Rangnick var utslagsgivende for at nordmannen ikke fikk mer tid som United-trener, etter å ha levert fullt ut godkjente resultater og noen tapte finaler de siste sesongene.

For da fotballprofessor Rangnick entret scenen, var det tydelig at han hadde overbevist United-ledelsen om alt kom til å endre seg i løpet av noen kamper. Rangnick (sportsdirektør, ikke trener, ifølge Cristiano Ronaldo) overbeviste ledelsen garantert om at han med små grep kunne «rydde opp» etter den tidligere eliteserietreneren.

Historien viste seg at Rangnick skapte mer uro og kaos enn resultater. Da tyskeren kom valsende inn på Old Trafford, hadde han forhandlet seg til en posisjon som midlertidig trener, men også i en konsulent-rolle for å «fikse hele Manchester United». Ikke mange månedene etter at Rangnick tok over for Solskjær, var det tydelig tyskeren var ute etter den permanente trenerjobben på Old Trafford.

Det endte med at han raskt ble bedt om å fokusere på trenerjobben og droppe konsulent-oppdraget. Det ble også rimelig raskt klart at Rangnick ikke befant seg på lista over kandidater til den permanente trenerjobben.

Så inn kom Erik ten Hag, hadde en oppløftende første sesong, men har skapt en god del bølger underveis. Den nederlandske legenden Wesley Sneijder uttalte nylig han mener Ten Hag mistet respekten «i garderoben» da han utfordret og latterliggjorde Cristiano Ronaldo.

SPORTEN: Chelsea har stilt et heftig krav til Mauricio Pochettino

Nå er vi inne i sluttfasen av Ten Hags andre sesong i jobben, få tror det blir en tredje. Hadde Manchester United-ledelsen gitt Ole Gunnar Solskjær muligheten til å jobbe seg gjennom stormen i 2021/22-perioden og gjøre nødvendige justeringer de kommende to sesongene, mener vi bestemt Manchester United hadde kommet bedre ut enn med kombinasjonen Rangnick/Ten Hag.

Det er totalt unyttig å dvele ved «hva som kunne ha skjedd, hvis..», men etter at Manchester United slapp inn sitt 81. baklengs for sesongen på mandag, noe som ikke har skjedd siden 1976/77-sesongen, da må spørsmålet stilles.

Alt du trenger å vite: Manchester United – Arsenal

No posts to display