Nå kommer belønningen for Arsenals urokkelige tillit til Mikel Arteta

0
987
All grunn til å være bekymret for Bayern. (foto. Arsenal)

Da den fortsatt ferske trener Mikel Arteta forlot den trygge tilværelsen som assistent hos Pep Guardiola og Manchester City i 2019 for å ta over jobben hos gamleklubben Arsenal, var det en haug med «eksperter» som ventet på at det skulle gå rett til fotballhelvete. Det gikk som forventet ikke særlig bra fra start, men londonkubben fortsatte å gi tillit til sin unge trener. Etter forrige Premier League-sesong er det ingen som lenger venter på at Arteta skal snuble. Derfor ville det vært ille hvis spanjolen overbevises til å forlate Emirates før tiden.

Minuttet etter at Xavi Hernandez ga beskjed han gir seg som Barcelona-trener, ble Mikel Arteta linket til La Liga-giganten. Barca-president har sendt signaler han digger den tidligere Barcelona-gutten (hadde 42 kamper som spiller for B-laget) og mektig imponert av hva 41-åringen har fått til i Premier League med en gjeng unge spillere. Sky Sports-journalistene kastet seg på telefonen for å sjekke stemningen i London.

ENGELSKE KLUBBER: Alt var jo så mye enklere med Marcus Rashford da Solskjær var på vakt

Ulike spanske medier har de siste dagene meldt Arteta står på den forgylte lista med kandidater til Barcelona-jobben og at det ikke kommer som noen overraskelse hvis Arteta følge Klopp og Xavi og melder exit etter sesongen for å ta over drømmejobben i Spania.

Nottingham Forest – Arsenal

Sky Sports undersøkelser tegner på det motsatte. Ifølge det engelske mediet er det ikke noe hold i ryktene om at Arteta vurderer å forlate Arsenal før kontraktsutløp 2025. Treneren som ledet Arsenal til nesten-tittel i Premier League forrige sesong og har The Gunners i posisjon til tittelkamp igjen, ser på jobben på Emirates som en prosess, og er ifølge Sky Sports undersøkelser ikke interessert i å avbryte «denne prosessen».

SPORTEN: Med Ørjan Nyland tilbake i La Liga sanker Sevilla endelig poeng

No posts to display