Sammenlign odds på vinneren av Premier League

0
295

Årets Premier League ble sparket i gang i starten av august, og en ny sesong med latter, sinne, gledes tårer og frustrasjon ligger foran de ihuga fansene. Det skal spilles en stor rekke kamper før et lag endelig kan klatre helt til topps på tabellen og kalle seg årets vinnere av Premier League.

Før den tiden kommer er det svært populært å spille på hvem som vinner de forskjellige kampene, hvor mange mål som kommer til å bli scoret, hvilken spiller som scorer flest mål i løpet av sesongen, og selvfølgelig hvilket lag som til slutt kommer til å heve den gjeve pokalen.

Sammenligne selskaper

Det er gode penger å tjene for bettingselskaper når det kommer til engelsk fotball, og derfor finnes det en rekke forskjellige spillselskap som tilbyr en rekke forskjellige spill. Disse har også ofte nokså forskjellige odds de opererer med, og derfor kan det være lurt å sammenligne de forskjellige sidene og tilbyderne før man setter i gang med spillingen.

Det finnes heldigvis for spillerne en rekke forskjellige sammenligningstjenester på nett som sørger for å innhente data som skal gjøre det enkelt for spillerne å finne de beste oddsene. Man kan for eksempel sjekke bettingselskaper.com sin sammenligning av oddsene på de forskjellige kampene for å finne ut hvilken side man ønsker å bruke pengene sine på.

Man trenger heller ikke å bruke alle pengene på en og samme spillside dersom man ikke ønsker det. Det er fullt mulig å spille på forskjellige nettsider dersom man kan få bedre odds på forskjellige spill.

Hva påvirker oddsen?

Det er selvfølgelig mange faktorer som påvirker oddsen, og derfor er det også ikke nødvendigvis slik at oddsen vil være lik fra dag til dag. Nyhetsartikler om lagene, skader på spillere, og dårlig statistikk i nåværende sesong er alle med på å trekke ned eller opp oddsen på de forskjellige lagene.

Men den historiske statistikken over tidligere vinnere vil naturligvis også trekke opp sannsynligheten for gjentagelse. Derfor er det nærliggende å tenke at det er nokså lave odds for at Manchester City eller Liverpool vinner ligaen igjen, mens det kan være svært gode odds hvis man tipper at Sheffield United plutselig skulle stige til topps.

Dersom spillere skader seg, vil dette nokså fort være synlig på oddsen. Spesielt dersom avgjørende spillere plutselig må stå over kamper vil man fort se at oddsen endrer seg raskt etter nyheten blir kjent. Dette er fordi at oddsen er komplekst sammensatt etter sannsynlighet for hva utfallet blir. Dersom den skadede spilleren er ansett som avgjørende for lagets seier vil dette gjøre stor forskjell på sannsynlig utfall av kampen.

Risiko

Det er også viktig å huske på at oddsen er en tydelig indikator på hva ekspertene tror utfallet blir. Dersom oddsen er på 0,3 på Manchester City, og 4,2 på Chelsea så er det mye større samlet sannsynlighet for at Manchester City vil være vinneren.

Men, dersom man tar en sjanse og tipper på outsideren med høyere odds og faktisk får rett i dette, er det fort ganske gode penger å tjene. Dette er en stor del av grunnen til at odds kan være veldig morsomt å spille på.

Man trenger ikke investere store summer i tippingen, men da må man heller ikke forvente å vinne store penger på et par omganger. Dersom man tør å satse litt utenom det vanlige vil man ha en større risiko for å ta feil, men desto større risikoen er desto større vil også premien være om man faktisk får rett i gjettingen.

Man kan for eksempel tippe at Erling Haaland gjør hattrick mot Leeds mot en odds på 16. Sannsynligheten er ikke stor, men man kan doble pengene sine mange ganger dersom det faktisk skjer.

No posts to display