Slutt på å kunne dure frem som Alex Ferguson

0
291
Skal konsentrere seg om det han er best på. (foto: Manchester United)

Da Erik ten Hag ble hentet til Old Trafford, kom det med forpliktelser fra klubben. Ajax-treneren skulle få med seg det han mente var nøkkelspillere. Lisandro Martinez og Antony ble med fra Ajax, mens fremstøtet for å hente Frenkie de Jong fra Barcelona mislyktes. Tiden der United-manageren styrer den sportslige delen av butikken som en Alex Ferguson, den er veldig snart over.

Det blir endringer uavhengig av om Erik ten Hag leder Manchester United, eller ikke. Nå skal en United-trener fremover ha færre arbeidsoppgaver, men også mindre makt.

LES: Leicester har allerede fått første del av straffen

Ifølge The Telegraph er det Ratcliffe som står bak strukturendringen, der neste United-trener skal bort fra rollen som manager til ren hovedtrener.

I praksis betyr det at treneren får færre oppgaver og skal kun fokusere på lagets treninger og kamper. Klubben har siden Sir Alex Ferguson gitt treneren medansvar innenfor spillerrekruttering og signeringer. Dette ansvaret skal nå ligge helt og holdent under klubbens sportsdirektør og CEO. Citys Omar Berrada starter som big boss til sommeren, Newcastles sportsdirektør Dan Ashworth er på vei inn som sportsdirektør.

SPORTEN: Manchester Uniteds Mason Greenwood beslutning er en gigantisk nedtur for Getafe

Høres ut som en logisk fordeling, der United-trenerne ikke får hente «sine» spillere, for så å få sparken to sesonger senere, men ekskluderer også trenere til jobben som ønsker full kontroll på troppen de skal lede.

No posts to display