Leicester har allerede fått første del av straffen

0
528
Jamie Vardy kan få en litt seig retur til Premier League, det samme hvis de blir værende i Championship. (foto: Leicester)

På søndag tapte Leicester kvarfinalen i FA Cupen 4 – 2 mot Chelsea og i går fikk de straff som virkelig satte sinnet i kok på King Power Stadium. Premier League vinneren fra 2016 har brukt for mye penger i forsøkene på å bli en toppklubb-igjen og nå har de fått straff som trolig vokser seg til å bli svært alvorlig.

På kamparenaen fosser Leicester mot retur til Premier League etter en gjestevisitt i Championship denne sesongen. Striden om direkte opprykk er riktignok ikke avgjort, men mye taler for at Leicester med Enzo Maresca ved roret skal holde helt inn til sesongslutt. – Stemningen på styrerommet er imidlertid ikke så positiv.

Les: Martin Ødegaards tidligere makker på lista hos Arsenal

Leicester er ilagt overgangsnekt og risikerer også å blit trukket poeng. – Det spesielle er at poengtrekket kan komme i Championship og ikke som mange har trodd etter opprykk til Premier League. Det skjer som følge av at Premier League og den engelske fotballigaen (EFL) har anklaget klubben for brudd på de økonomiske reglene.

Dersom klubben blir funnet skyldig av en uavhengig kommisjon, risikerer den et poengtrekk. EFL har allerede ilagt klubben en midlertidig overgangsnekt.

Etter nedrykk fra Premier League etter forrige sesong, forsvant flere spillere som klubben ikke hadde råd til å lønne i andredivisjon, eller som krevde exit. Troppen som ble igjen var perfekt for Champonship-spill, men etter å ha blitt anklaget for brudd på Financial Fair Play-reglene og potensiell poengtrekk ved opprykk, venter flere utfordringer for klubben.

«Klubben ønsker igjen å understreke at vi vil kjempe for rettighetene til klubben, og rettighetene til alle andre klubber, til å kjempe for å oppfylle sine ambisjoner. Spesielt når disse ambisjonene oppfylles på en rettferdig sportslig måte.»

I en uttalelse raser Leicester mot avgjørelsen, og på egne hjemmesider skriver de at de har gått til søksmål mot både Premier League og EFL.

Les på F7: Ikke rart Ryan Reynolds digger walisisk fotball

Premier League opplyser at regelbruddene er knyttet til 2022/2023-sesongen, da Leicester rykket ned fra det øverste nivået i engelsk fotball.

Tidligere denne sesongen har både Everton og Nottingham Forest fått poengtrekk for brudd på ligaens regler for lønnsomhet og bærekraft.

No posts to display