To trenerjobber i Premier League «ligger og venter»

0
888
Xavi Hernandes er med på å skape bøljer når tre av de største klubbene skal skifte trenere. (foto: Barcelona)

Da fotballbomben smalt tidligere i år, smalt det skikkelig. Jürgen Klopp, Xavi Hernandez og Thomas Tuchel. I løpet av kort tid ble det kjent at alle tre gir seg etter sesongen, den siste mot sin vilje. Klopp var sliten, Xavi skuffet over behandlingen hos Barcelona og Thomas Tuchel hadde ikke noe valg etter svake resultater. Med dette kom startskuddet for det som kan bli en kaotisk, men spennende situasjon på «trenermarkedet».

Dette er overgangsvinduet der Liverpool, Bayern München og Barcelona alle har bekreftet de må og skal hente inn ny hovedtrener. Vi kan ikke huske en tilsvarende situasjon der tre giganter samtidig går ut på markedet for ny trener. For flere klubber utover trioen vil dette by på utfordringer og muligheter.

LES: Slutt på å kunne dure frem som Alex Ferguson

Når Liverpool, Bayern München og Barcelona skal hente inn neste store trener, mister gjerne andre klubber sin suksesstrener. Med Tuchel og Xavi på vei ut på markedet, åpner dette også for klubber som vurderer eget trenerskifte.

I Premier League har exit på Newcastle-trener Eddie Howe vært «varslet» siden den sportslige suksessen fra forrige sesong avtok. Hos Chelsea har Mauricio Pochettino fortsatt til gode å overbevise eiere og supportere at han er den rette for ny storhetstid på Stamford Bridge.

Nå «bekrefter kildene» til engelske HITC at begge Premier League-klubbene har Xavi Hernandez på ønskelista hvis de velger trenerbytte i sommer, der eierne hos begge storklubbene er fan av den spanske legenden.

Vi tar mer enn gjerne noen sesonger med Xavi i Premier League.

Alt du trenger å vite: Barcelona – Las Palmas

SPORTEN: Nå skjønner vi hvorfor Manchester United-bossen styrer langt unna Kylian Mbappé

No posts to display