Hadde Alex Ferguson fått viljen sin ville Solskjær ikke spilt for Manchester United

0
923
Ole Gunnar Solskjær og The Gaffer Alex Ferguson.

Etter en lang periode med lite av Solskjær i mediebildet, har Manchester United-legenden igjen vært i fokus. I begynnelsen av måneden var Solskjær sterkt linket til Bayern München da Thomas Tuchel var på vei mot sparken med tap mot Lazio i Champions League (ble til 3-1 seier og avansement). I tillegg har den tidligere United-manageren vært på runde rundt og pratet om tiden hos Manchester United, både som spiller og trener. Vi digger det, og tar det som tegn på at Solskjær er på vei tilbake til spotlighten over kamparenaen. I mellomtiden koser vi oss med småhistorier fra Solskjærs to karrierer.

En ting er sikkert, etter Ole Gunnar Solskjær faktisk signerte for Manchester United som spiller gjorde han en enorm forskjell og leverte trippelen med det det avgjørende målet (som innbytter) i Champions League-finalen mot Bayern München (På Camp Nou i 1998/1999-sesongen).

LES: To trenerjobber i Premier League «ligger og venter»

Manchester United ble hans siste klubb, han var lojal til tross for at han var en «superreserve» og sikkert ønsket å spille flere kamper. Han kom til Old Trafford sommeren 1996 og la fotballskoene på hylla sommeren 2007.

Ole Gunnar Solskjær avslører at managerlegende Sir Alex Ferguson hadde en annen spiller i tankene da han ble presentert for Manchester United. Solskjær spilte 366 kamper for United og scoret imponerende 126 mål, men ting kunne imidlertid vært veldig annerledes hvis Ferguson hadde fått viljen sin.

«Sir Alex ville ha Alan Shearer, og hvem kunne klandre ham? Han var den beste målscoreren, begynner Solskjær til FourFourTwo.

«Men mange mål garanterer ikke trofeer. United signerte en billigere spiss – og jeg håper «the gaffer» var fornøyd med meg».

På det tidspunktet var Shearer ettertraktet etter å ha vunnet Gullstøvelen i EM 1996. Imidlertid avviste han som kjent en Old Trafford overgang for å dra til Newcastle United den sommeren for en verdensrekord på 15 millioner pund. Solskjær kom til Manchester United for 2,5 millioner euro.

Solskjær sier han ikke følte press for å være et tilstrekkelig alternativ til Shearer.

«Jeg følte ikke noe press overhodet,» insisterer Solskjær. – Det føltes som et privilegium. Jeg var seks minutter inne i debuten da jeg scoret».

“ Eric Cantona var den første som feiret med meg, David Beckham var den andre. Jeg så meg rundt på publikum som ble gale, og alle spillerne kom for å takke meg».


«Det var et wow-øyeblikk, starten på noe spesielt. Jeg spilte med noen av de beste spillerne i verden, men da var vi et av de beste lagene i verden».

SPORTEN: Overraskende plan for drømmesignering av Erling Haaland

Manchester United-supporterne og spillerne var denne vårkvelden i 1999 takknemlig for at Alex Ferguson ikke fikk «sitt spissvalg», men endte opp med en ung norsk måltjuv på billigsalg.

Alt du trenger å vite: Brentford – Manchester United

No posts to display