«Alltid drømt om å spille i England»

0
174
Emil Hansson: Bilde Birmingham City

Alle drømmer om å spille i England, i hvert fall hvis du har norskt blod.

For et par dager siden ble det klart at den tidligere Rosenborg-spilleren Torbjørn Heggem signerte for Championship-klubben West Bromwich og nå kommer meldingen om at norsk-svenske Emil Hansson signerer for Birmingham City som nettopp har forlatt Championship.

Det er liten tvil om at spesielt Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland virkelig har åpnet opp portene for norske spillere til engelsk fotball på alle nivåer.

Les: Torbjørn Heggem har signert en langtidskontrakt med West Bromwich

Emil Hansson er født i Bergen og Brann spiller i begynnelsen av sin karriere. – 26 åringen har spilt på både norske og svenske aldersbestemte landslag, men foruten spill for Kalmar som kid har den svensk-norske venstrevingen aldri spilt for en svensk klubb.

Nå går ferden videre fra Nederland til League One i England.

Les: Toppscorer EM 2024: Dani Olmo netter igjen Cristiano Ronaldo reiser hjem uten mål

Emil Hansson har gjort det bra for Heracles Almelo de siste sesongene, de har nå solgt han til Birmingham City for 1,75 millioner euro. – Nå skal den meget farlige «bergenseren» skyte Birmingham City tilbake til Championship.

Birmingham har signert han på en avtale for de neste tre årene.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det er en stor klubb og jeg gleder meg til å komme i gang. Det er enhver gutts drøm å komme til England og spille, sier han i en uttalelse på Birminghams hjemmeside.

I august i fjor kjøpte NFL-legenden Tom Brady, som vant Super Bowl syv ganger (mest noensinne), seg inn i Birmingham. Han eier 3,3 prosent av klubben. Birmingham rykket ned fra Championship og spiller i League One neste sesong, med den klare ambisjon om å rykke rett opp igjen.

Hansson har en fortid i Fortuna Sittard, Hannover 96, RKC Waalwijk, Feyenoord, Brann og Kalmar FFs akademi. 26-åringen har spilt ungdomslandskamper for både Norge og Sverige, Blågult i U21-sammenheng.

Les på Popidol: Tennisstjerne Serena Williams legger ut om sine ekser

Birmingham City skriver:

Emil Hansson: Alltid drømmen min om å spille i England

Emil Hansson har siktet seg inn på umiddelbar suksess og målinvolveringer i sin første sesong i kongeblått.
Blues fortsatte en sterk start på overgangsvinduet ved å sikre signeringen av den produktive vingen.

I løpet av de siste to sesongene i Nederland har han bidratt til gigantiske 46 målpoeng (21 mål og 25 assists), på tvers av både den nederlandske første- og andredivisjonen.

Hansson snakket til BluesTV på Birmingham City Elite Performance and Innovation Centre, og snakket om spillestilen hans, og hvordan han vil se ut for å komplimentere Blues’ angrepsinnsats.

«Jeg spiller mest på venstrekanten. Jeg liker å ha ballen ved føttene mine og kombinere med lagkameratene mine, men jeg kan også gå en mot en med forsvareren eller få kryss inn.

«Slik vi ønsker å spille denne sesongen, tror jeg det vil passe meg. Jo mer av ballen jeg kan få på forhånd, jo mer kan jeg skape, og jeg liker å skape sjanser for laget.»

Hansson, som har signert en treårig avtale i klubben, blir Blues’ siste sommersignering, etter angripende tillegg Alfie May.

Svensken fortsatte med å beskrive årsakene til at han begynte i klubben, og de positive møtene han allerede har hatt med manager Chris Davies.

«Jeg har allerede hatt gode samtaler med manageren. Han virker som en god person som ønsker å hjelpe alle og gjøre spillere bedre.

«Jeg hadde en veldig god prat med ham og Craig Gardner også. De fortalte meg om planene denne klubben har, spesielt for det vi ønsker å oppnå neste sesong, det var noe jeg ikke kunne si nei til.»

Se hele Hanssons intervju på Birmingham City sine sider.

No posts to display