Gao Jisheng har solgt Southampton

0
2148
Gao Jisheng blir ikke å finne i eierlosjen fremover

På tirsdag gikk Sky News ut og hevdet Southampton var i ferd med å skifte eiere. Noen timer senere kom bekreftelsen fra The Saints. Den kinesiske forretningsmannen Gao Jisheng kjøpte 80% av klubben i 2017 nå er han helt ute av klubben.

Ledelsen på St. Mary’s Stadium sammen med eier og innleide konsulenter har arbeidet med salget siden i sommer.

Rasmus Ankersen trakk seg fra jobben som styreleder for FC Midtjylland og sportsdirektør hos Brentford i desember. Investeringsfirma ble etablert, og noen uker senere har Ankersens firma Sport Republic kjøpt aksjemajoriteten i Southampton. – Bak selskapet står den serbiske TV mogulen Dragan Solak som også har hentet inn Henrik Kraft, en London basert investor inn i sitt selskap.

Les på Sporten: Monaco har funnet Niko Kovac erstatter

-Vi vil være en aktiv og engasjert eier, men vil ikke starte noen revolusjon. Vi ble tiltrukket av Southampton, fordi det allerede er en veldreven klubb som følger en klart definert strategi, skrives det på twitter fra Sport Republic.

Styreleder i investeringsselskapet, Henrik Kraft, informerer at Southamptons direktør Martin Semmers vil fortsette med klubbens daglige drift, der Sport Republic skal jobbe sammen med Semmers og hans team for å hjelpe klubben til å vokse.

Les: Everton klar med årets andre signering

Sky News hevder investeringsfirmaet må ut med rundt 1,2 milliarder kroner for aksjemajoriteten.

No posts to display