Ikke lenge igjen før Haaland får City-angrepet som gjorde ham historisk

0
557
Haaland litt alene. (foto: city, twitter)

Det var et stort tap for Manchester City da Kevin de Bruyne etter noen minutters spill i Community Shield og Premier League-åpningen mot Burnley skjønte at skaden fra Champions League-finalen i mai ikke hadde leget seg. Det medisinske teamet hos City hadde bommet, Guardiolas general ute på banen måtte trilles inn til operasjon. For City har dette resultert i en uvanlig situasjon med to tap på de første åtte kampene, for Erling Haaland en uvant situasjon foran motstandernes mål.

Det er noe tamt ved Erling Haaland denne sesongen. Forrige sesong var spissen konstant energisk, eksplosiv og «sinna». Så langt i sesongen har det blitt mer skuldertrekk og klaging på pasninger som ikke kommer. Vi skjønner ikke helt hvorfor vi klager når 23-åringen står som toppscorer i Premier League etter åtte runder, men kroppsspråket til Haaland forteller at alt ikke er på stell. Dette kan om ikke så altfor lenge endre seg.

LES: Mark Hughes startet bra, men holdt ikke til å beholde trenerjobben

Haaland dundret inn 52 mål forrige sesong. Til 13 av disse var forarbeidet gjort av Kevin de Bruyne. Med belgieren ute med skaden han dro på seg i Champions League-finalen i mai, har det vært et tydelig savn uten Citys angrepsdirigent.

De Bruyne har selv 96 scoringer i City-drakta, men 156 assists på 356 kamper forteller det meste om hvem som er navet i City-angrepet. Verdens beste klubb er ikke avhengig av én spiller, men i tilfellet Kevin de Bruyne er vi litt i tvil.

Belgieren tok den nødvendige operasjonen i sommer, så når 32-åringen returnerer til kamparenaen er det liten sjanse for et nytt tilbakeslag. Guardiola har denne måneden fortalt de Bruyne ligger foran skjema og er nå forventet å returnere før nyttår, kanskje så tidlig som i november.

LES: Koeman: «Jeg er sjokkert over nivået!»

Med også Stones og Rodri tilbake/på vei tilbake, er det ingen grunn til å avskrive City – eller Erling Haaland. Selv verdens beste spiss forrige sesong er ikke bedre enn laget som skaper arbeidsforholdene foran motstandernes mål.

No posts to display