Newcastle ferdig å krangle med Manchester United og har på plass ny sportsdirektør

0
153
Paul Mitchell er klar. (foto: Newcastle)

2022/23-sesongen viste Newcastle og Eddie Howe retningen for «nye» Newcastle. Champions League-billett og cupfinale ble resultatet. I kulissene jobbet sportsdirektør Dan Ashworth med å bygge opp troppen som skulle gjøre det det hele mulig. Selv om forrige sesong ble seigere enn forventningene, har klubben vist de blir å regne med fremover. Dette blir da uten Ashworth, men med en engelskmann med en svært interessant bakgrunn.

Dan Ashworth historie hos Newcastle. Klubben har kranglet seg ferdig med Manchester United om kompensasjon for «tyveriet» av sportsdirektør, nå vendes blikket kun fremover. En svært kompetent klappes inn som erstatter på St. James’ Park.

LES: Manchester United har overbevist Matthijs de Ligt

Paul Mitchell var sportsdirektør hos Monaco fra 2020 til 2023, tidligere har engelskmannen hatt ledende speiderroller hos MK Dons, Tottenham, Southampton og RB Leipzig. Hos New York Red Bull bar han tittel teknisk direktør. Dette er en aktiv herremann, som samtidig med jobben hos Monaco var strategisk rådgiver for Cercle Brugge.

Mitchell har stått uten jobb siden oktober etter at han forlot Monaco, nå har 42-åringen for første gang sikret seg sportsdirektør-stilling i Premier League.

SPORTEN: Denne gangen kan selv ikke Ten Hag redde Antony

Fremover handler alt seg om Newcastle. Denne gangen blir det ikke tid til andre oppdrag på siden. En stor jobb ligger foran Mitchell, der eiernes forventninger til Champions League-billett og titler, innenfor regler for lønnsom og bærekraftig klubbdrift, skal møtes.

Alt du trenger å vite: Portugal – Frankrike

No posts to display