Sir Jim Ratcliffe kritiserer «urettferdig» avgjørelse om Manchester United Jean-Clair Todibo-deal

0
203
Sir Jim Ratcliffe

Manchester United-medeier Sir Jim Ratcliffe har bekreftet at de røde djevlene har blitt blokkert fra å signere Nice midtstopper Jean-Clair Todibo denne sommeren.

Ratcliffe, som også eier Ligue 1-laget Nice, kjøpte en kontrollerende andel av United tidligere denne sesongen og ble raskt tippet til å inngå en avtale om å ta med seg Todibo til Old Trafford etter at 24-åringen etablerte seg som en av de beste unge forsvarere i Europa.

Les: Burnley lar tidligere Manchester United-stjerne styre skuta etter Kompany

Ratcliffe bekreftet det i et intervju med Bloomberg, og ga uttrykk for sin forvirring over avgjørelsen.

«De har sagt at vi kan selge ham til en annen Premier League-klubb, men vi kan ikke selge til Manchester United,» sa Ratcliffe. «Men det er ikke rettferdig for spilleren, og jeg ser ikke hva det oppnår.»


Ratcliffes tilknytning til både Nice og United har lenge ført til spørsmål om de to lagenes evne til å spille i samme UEFA-konkurranse, da gjeldende regler forbyr klubber under kontroll av samme enhet å konkurrere mot hverandre.

Red Bull Salzburg og RB Leipzig, begge eid av Red Bull, sto overfor en etterforskning av dette problemet i 2017 og ble først gitt tillatelse til å spille i samme konkurranse etter at sentrale personer ble fjernet fra førstnevntes styre.

Ikke bare har Salzburg og Leipzig konkurrert mot hverandre siden, men de har også gjort flere avtaler på overgangsmarkedet. Dominik Szoboszlai og Benjamin Sesko er de mest bemerkelsesverdige navnene som har byttet fra Østerrike til Tyskland siden etterforskningen ble avsluttet.

Les: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken

Manchester City står også overfor lignende gransking i jakten på den brasilianske vingen Savio, som har blitt signert fra Troyes etter en sesong på lån med Girona – to klubber også under eierskap av City Football Group.

No posts to display