Utstøtte Jadon Sanchos suksess kan koste Manchester millioner

0
306
Jadon Sancho kan igjen sole seg i litt glans. (foto: Borussia Dortmund)

Jadon Sancho har begynt å smile igjen. Tilbake på kamparenaen og scoringer, hos Manchester United regnes dette som viktig når 23-åringen skal selges videre med minst mulig tap på 85 millioner euros-investeringen. Det som er mindre heldig med Sancho og Dortmunds suksess, er at dette indirekte kan sørge for at Manchester United mister muligheten til Champions League-billett.

Ten Hag uttalte tidligere at United ikke har gitt opp Champions League fra 6. plassen, spesielt etter at engelske klubbers suksess ute i Europa kan gi Premier League en 5. Champions League-billett neste sesong.

LES: En familieutflukt for å se Premier League

Dette var før Borussia Dortmund gikk til kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2020/21-kampanjen etter gårsdagens seier over PSV.

Etter uavgjort 1-1 mot PSV i den første etappen av Champions League-siste 16-oppgjøret, ledet Sancho Dortmund i den andre kampen på Signal Iduna Park – med stil. Allerede etter tre minutter ga Jadon Sancho Borussia Dortmund en 1-0-ledelse. Den utskjelte engelskmannen mottar ballen fra Julian Brandt og limer ballen i korthjørnet fra cirka 20 meter. En sterk avslutning som beviser at mye av rusten er borte!

PSV hadde sjanser til å utjevne kampen både på natten og sammenlagt, men Marco Reus utnyttet en sen defensiv feil for å øke Dortmunds fordel og sette uavgjort utenfor de nederlandske Eredivisie-lederne. – Det andre målet for kvelden kom fem minutter på overtid. Marco Reus øker Borussia Dortmunds ledelse til 2-0! etter en lissepasning fra Niclas Füllkrug.

Sanchos bidrag spilte utvilsomt en nøkkelrolle i den prestasjonen – og kan koste United mot slutten av sesongen. Manglende kvalifisering til Champions League betyr flere hundre millioner i tapte inntekter.

Under det nåværende formatet kan bare fire Premier League-lag kvalifisere seg til Europas beste kontinentale konkurranse. Men når det nye formatet øker antallet lag fra 32 til 36 neste sesong, kan ytterligere to lag kvalifisere seg basert på deres nasjons koeffisient.

For å si det enklere, vil de to nasjonene hvis hjemlige lag presterer sterkest som et kollektiv i europeisk konkurranse denne sesongen, tjener en ekstraplass.

England er allerede allerede bakpå i den forbindelse, med Newcastle og Manchester United som dumpet ut av europeisk liga etter å ha havnet på bunnen av Champions League-gruppene i desember.

De ligger for øyeblikket på tredjeplass i sesongkoeffisient-rankingen – bak Italia og Tyskland.

SPORTEN: Manchester United ser på tre spennende PSG-stjerner som kan sukre en Marcus Rashford deal

Sancho og Dortmunds seier styrker Tysklands posisjon på andreplass, og de er i skrivende stund 0,625 poeng foran England.

United må derfor stole på Manchester City, Liverpool og Arsenal for å sikre andreplassen – og selvfølgelig havne på femteplass i Premier League selv.

Alt du trenger å vite: Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

No posts to display