Villa-keeperen har blitt en brikke i Manchester Uniteds overgangsplan

0
598
Martinez ekstremt viktig for Aston Villa. (foto: villa, twitter)

Steven Gerrard viste med 1-0 seier mot Southampton før landslagspausen at det er mulig å ta seire – også denne sesongen. Villa-supporterne kjente i de fire første kampene ikke igjen prestasjonene klubben leverte siste halvdel av sesongen under Gerrard. Nå skulle det jo bygges for å klatre opp og inn i blant topp ti. Mens Gerrard kjemper for å få resultatene som holder Pochettino unna jobben hans, har førstekeeperen blitt en brikke i et større spill.

Det handler om Manchester United, Jan Oblak og Atletico Madrid.

Dean Henderson er på utleie hos Nottingham Forest, på vei ut porten til Old Trafford uttalte 25-åringen seg såpass krast om Man United-ledelsen at han kan ha brent broen tilbake. I mellomtiden har United en utfordring som fortsatt ikke er løst, men ifølge The Mirror kan muligheten dukke opp i januar.

Rett før Deadline Day hentet United andre, eller tredjevalget på keeper-ønskeliste. Eintracht-keeper Trapp hadde takket høflig nei til å sitte på benken og vente på muligheten, løsningen ble Martin Dubravka på leieavtale fra Newcastle. Samme Dubravka ble denne uken sendt hjem fra landslagssamling med skade.

Erik ten Hag kan spille så mye Ajax-fotball han bare orker med Man United-spillerne, men han vet også at uten en av verdens beste keepere blir det ingen titler. Så enkelt har det vist seg å være.

David de Gea er fortsatt plassert i denne kategorien, men hvis/når spanjolen blir skadet, er en av verdens største klubber ute og kjøre.

Atletico Madrid-keeper Jan Oblak har vært sterkt linket til Old Trafford, den slovenske landslagkeeperen som bare slapp Erling Haaland til én gang i Nations League-kampen på lørdag (grrr). 29-åringen har fortsatt sin beste alder som keeper foran seg, til sommeren spaserer han ut som free agent.

Atletico Madrid har dermed siste mulighet i januar til å hente ut noen millioner euros på Oblak, Man United har vist de er betalingsvillighet som få andre klubber når de er presset. Likevel, Diego Simeone og Atletico vil aldri risikere å gi fra seg førstekeeperen halvveis i sesongen hvis de selv ikke har på plass en fullverdig erstatter.

Ifølge The Mirror har Emiliano Martinez blitt satt på blokka i Madrid. Aston Villa-keeperen har lidd med resten av klubben denne sesongen, vi blir ikke overrasket hvis den argentinske landslagsspilleren, som av Messi kalles for «en av de aller beste på kloden», er klar for å hoppe på en mulighet til å spille i øvre del av en liga med Champions League-billett.

Jan Oblak står med imponerende 177 clean sheets på 360 kamper i Atletico-drakta, en type keeper Erik ten Hag virkelig trenger fra januar – og når David de Gea trolig i sommer spaserer ut fra Old Trafford etter endt tjeneste.

LES OGSÅ: Sender to av Xavis nøkkelspillere tilbake med skade

Sorry, Villa-supportere, hvis de to gigantene plasserer sine brikker frem mot vinterens overgangsvindu, er det tid for å cashe inn på Martinez og jobbe med erstatter.

Dette kan skje.

No posts to display