Advarer mot troen på lynkarrierer for fotballegender

0
283
Takket for seg forrige uke. (foto: birmingham, x)

Zinedine Zidane er for evig og alltid en av fotballens største. Den franske landslagsspilleren vant det som vinnes kan med Les Bleus, Juventus og Real Madrid. Ikke så altfor mange år etter at Zizou la opp, ledet han Real Madrid til Champions League-titler. Ikke bare én gang, men tre. For en lynkarriere som trener, tenker mange. Det er lett å glemme at Zidane tålmodig gikk gradene hos Real Madrid. Wayne Rooney, Steven Gerrard og Frank Lampard burde ha fulgt franskmannens eksempel.

Denne uken var det over og ut for Wayne Rooney. Hentet inn av NFL-legenden Tom Brady til Birmingham da klubben lå på 6. plass i Championship, femten kamper senere sparket med Birmingham nede på en sjokkerende svak 20. plass. Rooney følger dermed i fotsporene til fotballegendene Lampard og Gerrard.

LES: Utstøtt Manchester United-spiller settes på flyet på fredag

Lampard har fått sine to runder hos Chelsea uten å make his mark, vikartjenesten forrige sesong var en sportslig katastrofe. Steven Gerrard var blinket ut som arvtageren til Jürgen Klopp, hadde stor suksess hos Rangers, men ble utålmodig og hoppet på første og beste mulighet til å lede Premier League-klubb. Det startet lovende hos Aston Villa, så viste svakhetene seg i det som skulle være første fulle sesong som Villa-manager. Unai Emery har denne sesongen for alvor vist potensialet til troppen (med noen endringer) Gerrard ikke fikk til å fungere.

Lampard står fortsatt uten jobb, Gerrard valgte å stikke til saudiarabisk fotball, der det bare er et tidsspørsmål før han får sparken etter svake resultater.

Denne uken var det Rooneys tur til å bli veid for lett. Jon Smith var med på å etablere Premier League i sin tid og har en klar oppfatning av hva som skjer.

-Det er et ønske om å gjøre unge talenter for raskt til managere, begynner Smith til Caughtoffside.

Å løfte personer til posisjoner bare fordi de var suksessrike som spillere, betyr ikke at de blir en suksessrik manager, og det er mange som har falt fra det siste tiåret, fortsetter Smith.

SPORTEN: LES: Zlatan har håndplukket treneren for de store titlene

Zidane startet en sesong som assistent for førstelaget til Real i 2013, tok så over ansvaret for andrelaget Castilla til 2016, før franskmannen hadde bevist han kunne lede Los Blancos. Når du tar stegene innenfor samme klubb, bygger du samtidig opp kjennskap til klubben, ledelsen og spillerne.

Gerrard, Lampard og Rooney må slutte å ha så dårlig tid med det store gjennombruddet som trener.

No posts to display