Chelsea eier Todd Boehlys største tabbe ble presset igjennom av de som sitter på de store pengene

0
234
Behdad Eghbali, Todd Boehly og Mauricio Pochettino

Sparkingen av Mauricio Pochettino etter at han vant de fem siste kampene for Chelsea i slutten av Premier League sesongen og to uavgjort før det viser med all tydelighet hvem som egentlig bestemmer på Stamford Bridge.

Todd Boehly støttet av Clearlake Capital kjøpte klubben for 2,5 milliarder pund. Som en del av avtalen forpliktet de også ytterligere 1,75 milliarder pund for å investere i klubben. Eierne hentet finansiering på rundt 500 millioner dollar fra Ares Management tidligere i år. De samlet også opp 800 millioner pund i gjeld sommeren 2022.

Eier Todd Boehly fremstår som en galionsfigur som utfører det som de virkelige eierne Clearlake Capital bestemmer. Flere rapporter peker på at Todd Boehly faktisk ønsket å beholde Pochettino og at det var medeier Behdad Eghbali som var mer enn «lunken» og presset på for en exit. Tabben er mer Clearlake sin feil enn Boehly som fått skylden og all kritikken. (En haug av verbale råtne tomater).

Les: Michael Saul Dell verdens tiende rikeste mann vil kjøpe Premier League klubb

Årsaken til exiten for Mauricio Pochettino, som er en av verdens aller beste managere er latterlig. Det amerikanske fondet var «bekymret av Pochettinos taktikk» og hans «foreldede» treningsmetoder. Eierne som ikke hadde noen kunnskap om fotball overhodet da de kjøpte for to år siden, må ha lest seg grunndig opp siden det.

Kanskje de ikke så forholdet Pochettino har bygget opp til spillerne, arbeidet hans på treningsbanen og i en-til-en-samtaler som leder til utførelse. Det gjorde bokstavelig talt alle andre. Det er ikke en eneste rivaliserende fan akkurat nå, som vil ha hatt økende bekymring for at Chelsea-stormen kan være i ferd med å avta for å gjøre plass for et fornuftig og farlig fotballag, som ikke slår luften med glede over klubbens vei. rett tilbake til start under en manager som flertallet av spillerne tydeligvis ikke vil ha fordi de vil ha mannen som nettopp har blitt vist døren.

Eierne ‘forventet også raskere fremgang gitt den betydelige investeringen på spillere’, noe som er urimelig ettersom de kjøpte barn selv før du kobler den klagen med en annen grunn til at Pochettino forlater det fordi eierne nektet forespørselen hans om å være mer involvert i å signere spillere. I hovedsak brukte de massevis av penger på spillere Pochettino ikke ville ha, og det er hans feil.

Les på Sporten: Real Madrid enig om signering av en av verdens hotteste angrepsspillere

Det de ønsker er en ja-mann, og ingen god manager med lang erfaring kommer til å velge Chelsea hvis deres mønster fortsetter. – De hadde en erfaren manager i Thomas Tuchel og ga han sparken uten at noen egentlig forstod hvorfor. – Så kom Graham Potter inn på tidens dyrste utkjøp, han fikk det ikke til å fungere. – Så hentet de inn en erfaren manager som har vært med å kjempe i toppen både i liga og i europa, han presset tilbake på de amerikanske eiernes sin idioti. Og nå har de skaffet seg en ny ung og lovende i Enzo Maresca som trolig vil si ja til alt. (løftet Leicester tilbake til Premier League, men har ikke ledet noen store klubber). Chelsea eierne har forsøkt seg på verdens best betalte fotballmanager Diego Simeone som har langt erfaring, men han er ikke ledig enda. Når de lander en erfaren manager om et år eller før for å rydde opp og så videre og så videre helt til de kjører klubben i dass.

No posts to display