Chelsea vil selge unna for milliarder

0
629
Todd Boehly

Først fikk Todd Boehly med seg amerikanske pensjonister og «hemmelige» fond til å bruke omtrent 50 milliarder kroner på å kjøpe Chelsea for snart to år siden. – Sesongen de kjøpte landet de på 3.plass og kvalifisering til Champions League.

Todd reiste land og strand rundt og la inn bud på alle han kunne navnet på. – Resultatet ble naturlig nok katastrofe, med en gjeng med overbetalte superstjerner som ikke drev med en lagidrett. Chelsea landet på 12.plass med kortere vei til den røde streken enn kvalifering til spill i Europa.

Les: Manchester United kan nå løse Jadon Sancho-problemet

Denne sesongen går det bedre under ledelse av manager Mauricio Pochettino, men det er svært langt opp og frem.

Selv Chelsea eier Todd Boehly skjønner han ikke kan fortsette å bruke penger som en gjeng med frustrerte mødre på helgetur til Gøteborg. – Nå på slutten av det som må være den andre «hangover» sesongen for London-klubben skal det planlegges for neste år, uten på bli straffet for Financial Fair Play ( FFP) regler.

Det er kjøpt spillere for over 1 milliard pund siden Boehly overtok og denne sommeren skal det også shoppes, men i motsetning til før må det hele pluss en god del dekkes inn med spillersalg.

Les på Sporten: De 10 høyeste hoppscoringene i fotball

Det blir heller ingen store ekstrainntekter fra spill i Europa, til det er det for langt opp.

Todd Boehly har funnet ut av hva han vil selge og det er det motsatte av hva manager Mauricio Pochettino. Mens den argentiske manageren vil bygge nedenfra er Boehly fortsatt opptatt av suerpstjerner. Det at en rekke akademistjerner selges er det beste alternativet fra et FFP-standpunkt. (De har ingen inn verdi)

Hvem skal Chelsea selge?
Conor Gallagher, Trevoh Chalobah, Ian Maatsen, Armando Broja og Lewis Hall er alle klare til å gå. Av denne kvintetten er det kun Gallagher som seriøst har hatt innvirkning på førstelaget denne sesongen og er en spiller som manager Mauricio Pochettino er kjent for å ønske å beholde. De fire andre ser «ubrukelige» ut, med Broja, Maatsen og Hall på lån til henholdsvis Fulham, Borussia Dortmund og Newcastle.

Football London skriver at det ikke stopper med spillere som har vært i Chelsea sitt akademi. Marc Cucurellas flytting fra Brighton for 18 måneder siden for 65,3 millioner euro har ikke vært en suksess. Chelsea er klare til å selge spanjolen med tap.

les på F7: Mourinho i ferd med å gjøre «det utenkelige» for tidligere supportere

Veteranen midtstopper Thiago Silva, kan reise videre på slutten av kontrakten sin, mens forsvarskollega Malang Sarr vil bli dumpet ved første anledning også.

Spillere ute på på lån – Romelu Lukaku, Kepa Arrizabalaga og Hakim Ziyech – alle tilgjengelige for salg denne sommeren også.

Totalt har disse 11 spillerne en samlet estimert salgsverdi (ETV) på nærmere 200 millioner euro, som vil mer enn dekke ethvert gebyr for Victor Osimhen, hvis utkjøpsklausul fra Napoli ligger på mellom 120-130 millioner euro.

No posts to display