Daniel Farke klar for Championship-klubb

0
682
Farke skuer fortsatt inn i fremtiden. (foto: norwich, twitter)

Den tyske treneren etablerte seg godt på balløya med et lengre Norwich-opphold som strakk seg fra 2017-21 – og veksling mellom Championship og Premier League. Da Farke fikk sparken etter historiske femten tap på rad i Premier League, så det ut som et naturlig neste steg å ta noen sesonger i Russland. Unødvendig å nevne, denne planen røk etter invasjonen av Ukraina. Nå er det tid for retur til balløya.

Det er ikke mange arbeidssøkende trenerne på balløya som ikke har vært kandidat til Leeds-jobben. I tur og orden har Potter, Rodgers, Gerrard og Patrick Vieira (som nå sitter i andre forhandlinger) vært linket til gjengen på Elland Road, nå har Championship-klubben (det smerter å skrive det) landet på en tysker med erfaring fra engelsk fotball, nesten-erfaring fra russisk fotball og forrige sesong i Bundesliga.

LES: Harry Winks returnerer til engelsk fotball, men ikke for Tottenham

Ifølge Sky Sports er Daniel Farke ny manager for Leeds, der kontrakt signeres i løpet av de kommende dagene. 46-åringen Farke var forrige sesong trener for Gladbach, men beholdt ikke jobben for en andre sesong. 10. plass i Bundesliga og langt unna spill i Europa var langt unna forventningene til klubben. Det er tiden hos Norwich som har overbevist Leeds-ledelsen.

Farke var i sin tid som spiller spiss for en rekke klubber nedover i divisjonene i Tyskland, som manager har han ledet jojo-laget Norwich opp og ned mellom Premier League og Championship. Det ble 208 kamper med Norwich før 46-åringen fikk sparken i oktober 2021.

LES OGSÅ: Der kom kravet som gjør det umulig for Real Madrid å signere Kylian Mbappe

Spennende valg av Leeds. Farke har lært seg hva som må til for å rykke opp til Premier League, Leeds har ingen planer om å bruke mer tid en absolutt nødvendig.

No posts to display