Engelsk fotball håver inn milliarder på ny drømmeavtale

0
386
Ryan Reynolds med investering som får blodet til å bruse, (foto: Reynolds)

Da Ryan Reynolds på sin litt keitete måte entret scenen på balløya, styrte Hollywood-milliardæren unna den største spotlighten i Premier League. «Mr. Deadpool» tok med sin egen til engelsk amatørliga. Etter halvannen sesong som klubbeier for walisiske Wrexham, har Reynolds bidratt til at milliarder de neste årene renner inn til klubber som befinner seg på god avstand fra øverste divisjon.

Premier League er i en egen divisjon sammenlignet med La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 når det gjelder inntekter. Sjefene for de andre ligaene gjentar budskapet om at den engelske ligaen drar uforskammet mye penger inn i forhold til deres liga. Nå følger de neste engelske divisjonene etter.

LES; Football-insider: Arsenal bryter lønnsrekord for å stanse City-fremstøt

The Athletic melder det engelske ligasystemet EFL, som har Championship, League One og League Two, har land en rekordstor TV-avtale.

Ifølge det engelske mediet løper avtalen til og med 2027/28-sesongen og vil gi klubbene ville 148 millioner pund. Avtalen åpner opp for å spre kamper fra de tre divisjonene under Premier League til land i Midtøsten, Nord-Afrika, Asia, USA, samt Australia og New Zealand.

Etter at Hollywood-gutta Ryan Reynolds og Rob McElhenney kjøpte Wrexham i 2021 og selvfølgelig lagde TV-serie ut av prosjektet, har USA og andre virkelig fått øynene opp for de lavere divisjonene på balløya.

– Denne nye avtalen representerer ikke bare garanterte inntektsnivåer, men gir også systemet og dets 72 klubber en fantastisk mulighet til å etablere EFL ytterligere som et førsteklasses fotballmerke over hele verden, sier en kry EFL-sjef Trevor Birch.

SPORTEN: Aldri før har Messi blitt pakket så godt inn som da Liverpool og John Arne Riise spilte mot Barcelona

Nå kan bossene hos de fire andre største ligaene i Europa virkelig bli misunnelige. Engelsk andre-, tredje- og fjerdedivisjon drar inn samlet nesten 2 milliarder kroner i ekstra inntekter. Rått!

Alt du trenger å vite: Liverpool – Manchester City

No posts to display