Fra 5. divisjon til Premier League kontrakt – snakk om reise!

0
815
Sayers i Southend-drakt. (foto: southend united)

Jude Bellingham ble fanget opp av Borussia Dortmund i 2020 (United klarte ikke å overtale guttungen) etter å ha spilt seg gjennom de aldersbestemte lagene hos «lille» Birmingham. Avstand fra Championship-kamper til Bundesliga og Champions League-spill er stor, nå begir Charlie Sayers seg ut på en potensielt enda lengre reise.

Jude Bellingham taklet overgangen fra nestøverste nivå til debut i Bundesliga og CL bedre enn noen andre før ham, 18-åringen Sayers har også skaffet seg billetten til det som kan bli en spektakulær fotballreise.

Les: Leeds tar opp Bielsas store interesse for Manchester United-spiller

I oktober 2021 fikk den da 17 år gamle midtstopperen debut på Southend Uniteds førstelag mot Solihull Moors i National League (5. nivå i England), i februar 2022 spilte Sayers i Premier League 2 mot Leeds U23.

-For en ung gutt å få muligheten til å gå til Totttenham, da kan du ikke stå i veien, sa trener Kevin Maher til Southends hjemmeside i desember.

Tottenham fikk raskt øynene opp for Sayers og hentet ham til akademiet sitt. Først U-18 kamper, så U23-kamper.

(foto: tottenham, twitter)

På tirsdag denne uken fylte Sayers 18, dagen etter kom bursdagspresangen fra Tottenham: Profesjonell kontrakt med klubben!

Les på Tysk Fotball: Dobler lønna for å holde Bayern München på avstand

Fire måneder var nok for Tottenham. Profesjonell kontrakt til Sayer etter å ha imponert i 8 U-18 kamper og 2 U-23 kamper i den hvite drakta.

Dette er en spiller Spurs ikke akter å servere til rivalene. Vi gratulerer, og lar oss imponere av reisen til Sayers. Fikk debut hos National League-klubben denne sesongen, spilte seks førstelagskamper – og er nå del av satsingen til Englands 5. beste klubb. Den profesjonelle kontrakten er på plass for Sayers, nå må han bruke de neste sesongene på å overbevise at han fortjener debut på førstelaget til Spurs.

Vi heier på 18-åringen!

Les på Sporten: Lista som får Real Madrid-supportere til å knurre

No posts to display