Jepp, Liverpool ble snytt for straffe

0
325
Grrr. (foto: liverpool, x)

VAR-teknologien har mildt sagt fått kjørt seg i Premie League denne sesongen, men når det kommer til stykket så handler det fortsatt om menneskelige avgjørelser. Det er folka som tolker bildene fra kontroversielle episoder på kamparenaen, det er folka som trekker konklusjonen. På lille julaften var det ikke maskinene som sviktet.

Høres i overkant dramatisk ut, men når to klubber kjemper om Premier League-tittel, pengepott og prestiasje, og møtes til internt oppgjør, da kan tapte poeng bli utslagsgivende for sesongen.

LES: Avslår vilt Chelsea-bud på 85 millioner euro

Martin Ødegaard viste Le Bron James-takter i eget felt da han stanset Mo Salah med et basketball-triks på selveste lille julaften. Hele verden så og skjønte dette måtte være straffe til Liverpool – bortsett fra dommerne. Liverpool måtte nøye seg med poengdeling, etter kampen var det høylytte protester. Nå bekrefter den engelske dommersjefen Howard Webb at det var en grundig vurdering bak avgjørelsen om å ikke gi straffe, men at det var en tabbe.

-I denne situasjonen er det en viktig forskjell i forhold til en vanlig spiller som har falt. Det er ikke bare Ødegaard som ved et uhell faller på ballen. Han glir, armen går ut, men han trekker faktisk armen tilbake mot kroppen, og da får ballen kontakt med armen, begynner Webb ifølge Goal.

– VAR så på det og mente at det var et tilfelle hvor Ødegaard forsøkte å gjøre seg mindre ved å føre armen tilbake mot kroppen. Det er det elementet som er viktig her – enten det er instinktivt eller bevisst, får han en enorm fordel ved å føre armen tilbake mot ballen.

SPORTEN: Følger sporet til Arsenal og Chelsea – ettertraktet midstopperjuvel på blokka hos Liverpool

Så hva er konklusjonen?

– Tilbakemeldingene vi fikk tilbake var veldig klare; spillet forventer et straffespark i denne situasjonen. Jeg er enig, og sånn sett tror jeg det var en dom som ikke fikk riktig utfall, sier Howard Webb ifølge goal.com.

Med andre ord: Liverpool ble snytt for straffe.

No posts to display