«Neste store Manchester United-trener» ledet Ipswich til historisk Premier League-opprykk!

0
584
Kieran McKenna, Man of the Season. (foto: Ipswich Town)

Kieran McKenna. Ole Gunnar Solskjærs assistent på Old Trafford har for alvor skrevet seg inn i historiebøkene hos Ipswich Town. Som Marcelo Bielsa ledet Leeds til en historisk retur til øverste divisjon, har McKenna på lørdag gjort det samme for Ipswich. 22 år utenfor, neste sesong starter Ipswich Town i verdens tøffeste liga! Om det er med McKenna ved roret, det blir det store spørsmålet.

To opprykk på to sesonger, snakk om trenerprestasjon! Solskjær hyllet McKenna da han var assistent under nordmannen på Old Traffoard: “Kieran var en overraskelse for meg da jeg kom til United. Han er den mest grundige og analytiske, steg-for-steg, prosessdrevne treneren jeg har jobbet med. Dette er mannen Manchester United trenger nå.

LES: Bayern München har skumle planer om å nappe til seg en av Artetas utvalgte spillere

Football-Insiders kilder hevder Ratcliffe og gjengen allerede var stor fan av Kieran McKenna – før opprykket.

McKenna startet som U18-trener hos Manchester United i 2016, i andre sesong ledet han laget til Premier League Northern Division title. McKenna ble så hentet til trenerteamet på førstelaget, der han tok over som assistent hos Jose Mourinho før 2018/19-sesongen. Mourinho forsvant ikke mange månedene senere, etter dette ga Solskjær McKenna og Carrick roller i sitt trenerteam. Selv da Solskjær fikk sparken i november 2021, ble McKenna beholdt av Ralf Ragnick i trenerteamet.

Ifølge Football-Insiders kilder er ikke bare McKenna nå en «fremtidig» United-trener, 37-åringen har rykket opp som sterk kandidat til å ta jobben som neste hovedtrener hos Manchester United. McKenna kjenner Man United ut og inn og har de to siste årene vist han er et av de store trenertalentene.

SPORTEN: Verdens beste trener har god peiling på hvem som vinner EM

For to uker siden ble McKenna kåret til Championships beste trener, på lørdag kom opprykket til verdens tøffeste liga for McKenna. Vi blir ikke overrasket hvis suksesstreneren får en telefon fra Sir Jim Ratcliffe.

Et vågalt valg av Ratcliffe og gjengen, men når vi ser hvordan Mikel Arteta har gått fra assistentrolle til tittelkandidat i Premier League, så er McKenna et solid bet.

No posts to display