Newcastle brukte helgen til å selge to spillere for nesten milliarden

0
764
Eddie Howe har klarert salgene. (foto: Newcastle)

Siden i vinter, da det ble klart Newcastle sto med et underskudd de siste sesongene som ikke var spesielt «bærekraftig», begynte varsellampene å blinke hos Premier League. Dette var sesongen der Financial Fair Play-reglene faktisk skulle etterfølges, med poengstraff som konsekvens for klubber som gjorde for store overtramp. Everton og Nottingham Forest ble tappet for poeng på Premier League-tabellen, Newcastle risikerer å starte kommende sesong i minus. I løpet av helgen har klubben fått på plass noen svært nødvendige salgsinntekter som skal få klubbdriften til å fremstå som mer bærekraftig.

For å ikke dra med seg poengstraff inn i kommende sesong på grunn av brudd på reglene for økonomisk sunn og bærekraftig klubbdrift, måtte Newcastle skaffe seg salgsinntekter før 1. juni. På lørdag ble første skikkelige spillersalg gjennomført, på søndag fulgte neste.

LES: Mellom to EM-kamper har Romelu Lukaku blitt enig med ny klubb

Det holdt akkurat for Newcastle før 1. juli-fristen, der Brighton sørget for 33 millioner pund til regnskapet til Newcastle med kjøp av den 19-årige vingen Yankuba Minteh (ingen seniorkamper). Nottingham Forest (som selv må skaffe betydelige salgsinntekter) ga rundt 35 millioner pund for den 21-årige midtbanespilleren Elliot Anderson (55 kamper i Newcastle-drakta).

Etter å ha tatt frem kulerammen, blir dette da en vakker salgsinntekt på rundt 918 millioner kroner. Vi gratulerer med redningsaksjonen, der Alexander Isak og de største stjernene så langt kan beholdes i troppen.

Alt du trenger å vite: Frankrike – Belgia

SPORTEN: Marcos Alonso har bare et par timer igjen som Barcelona-spiller

No posts to display