Ny regel kan sende Erling Haaland rett i fanget på Real Madrid

0
682
Erling Braut Haaland i aksjon for Norge: Bilde: Herman B. Jahren

Erling Haaland kan selv skrive inn lønnskravet når han neste gang signerer kontrakt. 23-åringen leverer det klubbene betaler mest for, det er scoringer. På mandag kom forslaget i Premier League som kan presse Haaland ut av Manchester City.

Premier League er i ferd med å innføre noe som bringer meg tilbake til bardommen da det ble arrangert renn på «idealtid». Ideen er for å utjevne konkurransen i Premier League, skal ikke lenger klubber med rike diktatorer eller andre enorme pengebinger bare kunne pøse på. De fattige sine inntekter skal være med å styre hva de rike kan gjøre!.

LES: Ratcliffe går drastisk til verks hos Manchester United

Slik det er nå er forbrukstaket til en klubb er linket til egen omsetning. men forslaget om en forbruksgrense som tar hensyn til den blakkeste klubben i Premier League er i ferd med å bli en realitet.

Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

Dette vil skape et stor problem for spillere som Kevin De Bruyne som tjener 5,5 millioner i uka og Erling Braut Haaland som drar ut 5,5 millioner i uka. Manchester City, Manchester United og Arsenal betaler alle ut godt over 40 millioner i uka til sine spillere.

Det som diskuteres er en 1 – 5 regel: Hvis den som tjener minst i Premier League (La oss si Luton Town) tjente 100 millioner pund, kunne toppklubbene bare bruke 500 millioner pund på lønn og honorarer den sesongen. Slik det er i dag er forholdet omtrent 1 til 20!! – Det betyr at de som tjener best må dra, med mindre de vil stramme inn livreima.

F7: Benny Andersson lager jingler til Sveriges Radio

Erling Braut Haaland kan, hvis dette blir en realitet, bli tvunget til å signere for Real Madrid hvis kan vil opprettholde sin levestandard.

Alt du trenger å vite: Manchester City – Wolverhampton

No posts to display