Plutselig ble det aktuelt å snakke om hvem som Manchester City har i bakhånd som Pep Guardiola erstatter

0
857
Pep Guardiola og Quique Cárcel

Manchester City har en klar erstatter for manager Pep Guardiola på linje dersom spanjolen velger å gå videre fra Etihad. Guardiola har etablert seg som en av Premier Leagues beste managere noensinne, han ledet de himmelblå til en historisk trippel forrige sesong.

Imidlertid vil 52-åringen ikke være der for alltid og er allment forventet å forlate klubben i 2025, etter kontraktens utløp.

Les: Tottenham har en kar med notatblokk på tribunen hver gang Jobe Bellingham spiller

I mellomtiden kan den pågående etterforskningen av klubbens potensielle brudd på lover om finansiell fair play føre til at Guardiola går før da, med Evertons 10-poengs fradrag som en stor advarsel til City. – Den spanske manageren har sagt at hvis det bllir bevist Manchester City har brutt reglene er det slutt.

Men når den tidligere Barcelona-spilleren og manageren velger å avslutte sin City-karriere, kan de ha den perfekte erstatteren i Michel Sánchez, som har ledet Girona til toppen av La Liga.

Det spanske laget har vært ligaens overraskelsespakke denne sesongen, og leder med Real Madrid med to poeng på tabellen.Og klubbens sportsdirektør, Quique Cárcel, mener at Sanchez har det som trengs for å etterfølge Guardiola på Etihad.

I en tale på fredag sa Carcel (sitater via Mundo Deportivo): «[Sanchez] har talentet til å lede en stor klubb som Manchester City [men] trenger fortsatt tid for å komme dit til denne typen benker.

«City spiller fotball som Míchel, med en mindre klubb, er i stand til å gjøre. Selv om for at han skal trene dem, må mye koordinering skje, som at Pep tar beslutningen om å forlate.

«[Han er] glad i teamet, med en kontrakt og med ønsket om å fortsette å gjøre prosjektet flott. Presset i Girona er annerledes enn det han kan ha på en større benk.»

Les: Sir Jim Ratcliffe er på «kollisjonskurs» med Erik Ten Hag

Gironas midtbanespiller Aleix García har «avslørt» at Sanchez har vært i «mye kontakt» med Guardiola gjennom forbindelsen deres i City Football Group, som eier både City og Girona.

Garcia snakket med det spanske outlet AS, og forklarte: «Pep, vi vet alle hvem han er, hvilken god trener han er og alt han har vunnet.

«Míchel prøver med City Group, med mye kontakt med Pep, å lære av ham. Han har brutale fotballkonsepter.

«Og når du er komfortabel i en klubb som Girona, hvor ting går bra for deg, lar det deg vise din personlighet med roen som følger deg utenfor.»

RADIOSPORTEN: Flere toppklubber i kamp om Julian Brandt

No posts to display