Pochettino: Får som fortjent med VAR

0
570
(foto: chelsea, twitter)

Da Premier League innførte VAR-teknologien for videodømming, var det mange som pustet lettet ut. Endelig skulle kampene avgjøres på en rettferdig måte. Nå skulle vi slippe «Guds hånd», andre triks og hårreisende offside-avgjørelser. Det de mange glemte, var at når du fjerner et problem, skapes gjerne et nytt. Etter 11 Premier League-runder har det tatt fyr.

I helgen gikk Mikel Artata så lengt som å si han skammet seg av å være del av denne versjonen av Premier League. På mandag var det Ange Postecoglous tur til å lange ut mot VAR-konseptet etter kampen mot Chelsea – med Pochettino ved roret.

LES OGSÅ: Nå er det Chelsea som skal overtale Conor Gallagher

Pochettino returnerte til Tottenham med et smell. Argentineren og Chelsea sendte Tottenham ned i knestående med to røde kort, 1-4 tap og noen VAR-avgjørelser som kommer til å bli den store snakkisen i London de kommende dagene. For Pochettino blir det helt feil å gi VAR-teknologien skylden.

Postecoglou langet ut mot VAR-systemet som tar autoriteten fra dommerne, Pochettino sier seg enig i dette, men mener managerne må svelge den illsinte kritikken av systemet og lære å leve med det.

-Jeg er enig med ham (Postecoglou), men det er den slags fotball vi ønsket da vi tillot teknologien å komme, så da kan vi ikke klage, begynner Pochettino ifølge Football-London.

-For mange trenere ville ha VAR, og når det så går imot seg, så sier man: «Det er en skam!». Det er vanskelig. Jeg snakker ikke om Arteta (som fyrte etter Newcastle-kampen), sier Pochettino.

LES OGSÅ: Milliardær lover å hente spillere som Mbappé til klubben

Som denne gangen gikk ut av VAR-kampen som vinner.

No posts to display