Ti av de beste spillerne Jürgen Klopp ikke fikk

0
421
Har vært Klopps drømmesignering, men forblir en fantasi. (foto: liverpool, x)

Jürgen Klopp har gjort noen strålende signeringer i løpet av sin tid i Liverpool – men han har også gått glipp av noen av sine toppmål.

Slike som Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil van Dijk og Alisson Becker hjalp Liverpool med å vinne Premier League, FA Cup, League Cup, Champions League, UEFA Super Cup og FIFA World Club Cup.

Men de har brukt betydelig mindre enn Manchester United og Manchester City de siste årene, og Fenway Sports Group (FSG) har blitt anklaget for ikke å støtte manageren på overgangsmarkedet.

Les på Sporten: «Game over» for kostbar Manchester United-signering. Ratcliffe kutter prisen med 75%

Vi har tatt en titt på 10 av de beste spillerne som Liverpool har gått glipp av under Klopps regjeringstid.

Alex Teixeira
Etter å ha tatt over i Liverpool, ønsket Klopp å legge til mer ildkraft til troppen og identifiserte Teixeira som et primært overføringsmål i januar 2016.

De røde la et bud på 24,6 millioner pund for den daværende Shakhtar Donetsk-spissen, som hadde scoret 26 mål på 26 kamper i første halvdel av 2015/16-sesongen.

«Jeg er sikker på at uten kontakten fra Klopp ville det ikke vært en diskusjon med Liverpool,» sa Shakhtars generaldirektør. «Han ønsker å ha et personlig møte med Teixeira i Liverpool.»

Men det ukrainske laget avviste tilbudet og satte en pris på 38 millioner pund, som ble ansett som overdreven av Liverpools overgangskomité.

De valgte ikke å gå tilbake med et forbedret tilbud, og Teixeira gikk til slutt til det kinesiske Super League laget Jiansu Suning.

Les på F7: Avengers stjerne tilbudt rollen som James Bond

Ousmane Dembele
Dembele hadde en strålende gjennombruddsesong på Rennes i 2015/16 og vakte interesse fra en rekke europeiske toppklubber.

Klopp møtte kantspilleren for samtaler om et potensielt bytte til Liverpool i 2016, men han hadde allerede avtalt personlige vilkår med en annen klubb.

«Jeg så Klopp i Paris, men jeg fortalte ham at jeg hadde bestemt meg for å signere for BVB,» sa den franske landslagsspilleren til FourFourTwo i 2017.

Han tilbrakte et år i Borussia Dortmund før han flyttet til Barcelona i en avtale verdt 97 millioner pund og ytterligere 38 millioner pund i potensielle tillegg.

Ben Chilwell
Etter Alberto Morenos dårlige prestasjon mot Sevilla i Europa League-finalen i 2016, så ønsket Klopp styrke venstreback posisjonen.

Liverpool prøvde å signere Chilwell fra Leicester City, og de la fram et tilbud på 5 millioner pund pluss 2 millioner pund i tillegg for den daværende 19-åringen.

Foxes avviste budet og ba om 10 millioner pund, men Liverpool var ikke villige til å betale det for en spiller som ennå ikke hadde debutert i Premier League.

Chilwell har siden spilt over 150 kamper i Permier League, og han fullførte en overgang på 45 millioner pund til Chelsea i 2020.

Thomas Lemar
Lemar ble fremtredende i 2016/17 sesongen etter å ha hjulpet Monaco med å vinne Ligue 1 og nå semifinalene i Champions League.

Liverpool la inn to tilbud – det andre verdt 64,8 millioner pund – i et forsøk på å signere den franske landslagsspilleren sommeren 2017.

Mens da disse tilbudene ble avvist, ble medlemmer av Liverpools stab sendt til Paris på overføringsfristen for å gjennomføre en medisinsk behandling hvis et kompromiss kunne oppnås.

Men Liverpool gikk bort fra avtalen etter at Monaco økte prisantydningen til 90 millioner pund, og han ble på Ligue 1-laget i ett år til før han begynte i Atletico Madrid i 2018.

Les: Hadde Alex Ferguson fått viljen sin ville Solskjær ikke spilt for Manchester United

Nabil Fekir
I motsetning til Lemar, fullførte Fekir en legesjekk hos Liverpool og gjennomførte til og med et avdukingsintervju med LFCTV i 2018.

Liverpool hadde gått med på å betale Lyon 53 millioner pund for den franske landslagsspilleren, som var øremerket som den ideelle erstatteren for Philippe Coutinho.

Men de røde bestemte seg for å trekke kontakten på avtalen den 11. timen etter at hans medisinske test rapporterte bekymringer om en gammel kneskade.

Midtbanespilleren – som mener agenten hans var ansvarlig for den mislykkede overgangen – ble igjen i Lyon for sesongen 2018/19 før han kom til Real Betis i en avtale på 17,7 millioner pund.

Timo Werner
Werner scoret 34 mål på 45 kamper for RB Leipzig i 2019/20 og etablerte seg som en av de høyest rangerte spissene i Europa.

En flytting til Liverpool så ut til å bli spikret, og Klopp skal ha hatt flere telefonsamtaler med den tyske landslagsspilleren, som uttrykte et ønske om å bytte til Anfield.

Men koronaviruspandemien slo til og Liverpool nølte, slik at Chelsea kunne slå inn og utløse frigjøringsklausulen på 47,5 millioner pund i kontrakten hans.

Spissen klarte ikke å leve opp til forventningene i løpet av sine to år på Stamford Bridge, men han vant likevel Champions League, UEFA Super Cup og FIFA World Club Cup.

Aurelien Tchouameni
Etter å ha spilt hovedrollen for Monaco i 2021/22, vant Tchoumaeni prisen for årets unge spiller i Ligue 1 og flyttet til toppen av Liverpools handleliste.

Klopp skal ha tatt en personlig tur til Monaco for å overbevise ham om å flytte til Anfield, og han hadde også en telefonsamtale med den defensive midtbanespilleren.

Men Real Madrid – laget som slo Liverpool i Champions League-finalen i 2022 – vant kampen om hans signatur etter å ha betalt inn opprinnelig 68 millioner pund og ytterligere 17,3 millioner pund i tillegg.

«De første som kom frem var Liverpool,» sa Tchouameni til Le Parisien. «Vi hadde diskusjoner. Så kom Real. Og i hodet mitt var alt klart. Det var ekte. Det er den største klubben i verden.»

Jude Bellingham
Liverpool hadde en langvarig interesse i Bellingham og så ut til å ha posisjonert seg som de ledende kandidatene til å signere midtbanespilleren i 2023.

Men de trakk seg fra løpet på grunn av pengene involvert, og han ble med Real Madrid i en avtale verdt 88,5 millioner pund og ytterligere 26,5 millioner pund i tillegg.

«Vi er ikke barn,» sa Klopp. «Når du spør en femåring hva de ønsker seg til jul og de sier en Ferrari, vil du ikke si «åh, det er en god idé».

«Du vil si ‘nei, det er for dyrt, og du kan uansett ikke kjøre det’. Hvis denne ungen er ulykkelig hele livet fordi han ikke kan få en Ferrari, ville det vært et veldig trist liv.

«Du ser hva du kan, og du jobber med det. Det vi trenger og det vi ønsker, vi prøver absolutt alt for å få det til, men det er øyeblikk når du må akseptere at dette eller det ikke er mulig for oss – du går til side og gjør andre ting.»

Den engelske landslagsspilleren har fått umiddelbar suksess i Madrid og er ansett som en av verdens beste spillere.

Moises Caicedo
Etter at Jordan Henderson og Fabinho flyttet til Saudi Pro-League, dukket Caicedo opp som Liverpools primære mål for å fylle nummer 6-rollen.

De røde kom til enighet med Brighton & Hove Albion etter å ha sendt inn et tilbud verdt 111 millioner pund, og han var forventet å reise til Merseyside for en medisinsk behandling.

Men han avviste klubben til fordel for et bytte til Chelsea, som til slutt betalte Brighton en innledende £100 millioner og ytterligere £15 millioner i potensielle bonuser.

«Om sommeren led jeg mye fordi det var komplisert å forlate Brighton,» sa han til Sky Sports. «De var med meg, og i siste øyeblikk ringte Liverpool meg, men det var [for] sent fordi jeg ønsket å spille for Chelsea. Det var for tøft å skulle si nei til Chelsea.

Romeo Lavia
Caicedo var ikke den eneste midtbanespilleren Liverpool gikk glipp av til Chelsea sommeren 2023, med Lavia som også valgte å spille på Stamford Bridge.

Liverpool uttrykte sin interesse for den belgiske landslagsspilleren og så bud verdt 37 millioner pund, 41 millioner pund og 45 millioner pund avvist av Southampton.

Etter å ha gått glipp av Caicedo, gikk de røde tilbake for Lavia og inngikk en avtale på £60 millioner med Championship-laget.

Men innsatsen deres var til syvende og sist forgjeves da 20-åringen ønsket å flytte til Chelsea.

No posts to display